
Яка користь чорносливу для збереження молодості та краси: ви про це не знали, передають Патріоти України.
Після сорока років у нашому організмі сповільнюються всі процеси, тому вкрай важливо підтримувати його належне функціонування. Особливо це стосується жінок, у яких починаються перепади настрою, гормональні збої, поява зморшок та набір зайвої ваги. Щоб уникнути різких змін та неприємних симптомів, пов’язаних з перебудовою організму, лікарі рекомендують включити у щоденний раціон чорнослив. Розповідаємо, яка користь чорносливу для жіночого здоров’я, кому його вживати не можна.
Яка користь чорносливу, навіщо його треба їсти всім жінкам за 40
- Зміцнює нервову систему. Завдяки потужному складу вітамінів та мінералів, чорнослив допомагає заспокоїтися, урівноважує сильні емоції, бореться з апатією, дратівливістю та безсонням.
- Підтримує серцево-судинну систему. Завдяки вмісту калію, чорнослив нівелює ризики захворювання серця, робить судини більш еластичними, захищаючи від ламкості. Кожного дня варто з’їдати по 100 грамів чорносливу, щоб підтримувати належну роботу серцево-судинної системи.
- Зміцнює кісткову тканину. У період клімаксу та менопаузи з організму жінки вимивається кальцій, що спричиняє крихкість кісток та остеопороз. Чорнослив містить достатньо цього мінералу, щоб зміцнити кістки, зуби, нігті та волосся.
- Позитивно впливає на кишківник. Якщо регулярно вживати чорнослив, можна налагодити правильну роботу кишківника, нормалізувати вагу, також підтримати роботу нирок і запобігти набрякам на тілі та обличчі.
- Покращує зір. Чорнослив містить флавоноїдні сполуки – пектин та каротин, які покращують гостроту зору. Також ці корисні речовини допомагають за умови артрозу та атеросклерозу.
- Зберігає молодість. Напевно, для жінки найголовніше – залишатися молодою та привабливою якомога довше. З цим завданням чорнослив справляється на відмінно. А все завдяки вмісту антиоксидантів, які захищають організм від старіння зсередини.
- Попереджає рак. Якщо кожного дня з’їдати кілька ягід чорносливу, то можна захистити свій організм від онкологічних захворювань. Все завдяки тим самим антиоксидантним сполукам, які вбивають вільні радикали, що є причиною хвороби.
Кому не можна їсти чорнослив
Не варто їсти чорнослив жінкам, які годують дитину грудним молоком, оскільки ягода має проносну дію. Також необхідно бути обережними тим, хто хворіє на діабет ІІ типу, бо чорнослив містить велику частку фруктози. Через що може бути різкий стрибок цукру в крові.
Лікарі рекомендують уникати вживання чорносливу людям, що мають сечокам’яну хворобу і тим, хто має індивідуальну непереносимість цих ягід.
Інсульт – надзвичайно поширений стан. Щороку з інсультами в Україні госпіталізують понад 145 тисяч осіб. Передумови, що значно підвищують ризик виникнення цього стану, медики називають факторами ризику, передають Патріоти України. "Ефективна профілакти...
У холодну пору року лобове скло автомобіля швидко покривається льодом, а двірники примерзають. Уникнути цього допоможе простий спосіб, для якого не потрібні спеціальні засоби – лише речі, які є майже в кожному домі. Про це повідомило видання The Sun, п...