А ви це знали? Названо найгірший спосіб приготування кави

Багато хто з нас розпочинає свій день із чашки кави. Кофеїн може підняти ваш рівень енергії, але якщо вибрати один із найшкідливіших кавових напоїв, замість користі ви отримаєте величезну кількість калорій, насичених жирів і цукру, передають Патріоти України.

Це може бути смачно, але точно не корисно для вашої фігури. Видання eatthis.com поспілкувалося з дієтологом Емі Шапіро, щоб зрозуміти, чому напій, який має безліч корисних властивостей, може стати таким шкідливим.

Шапіро пояснила, що найбільш нездоровим варіантом є змішана кава з льодом.

"Хоча культура кави стала невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, її можна перетворити на щось дуже шкідливе, коли замість корисної кави, багатої на антиоксиданти, ви отримуєте десерт у склянці. Напої, що містять сиропи, добавки на кшталт печива, шоколадної стружки, карамельного соусу та збитих вершків, можуть смакувати чудово, але це більше десерт, ніж кава", – пояснює Шапіро.

Окрім того, що ці напої часто нагадують складові морозива, Шапіро підкреслює високий вміст цукру, який зближує їх з десертами.

"Деякі з цих напоїв можуть містити до 70 грамів цукру – це приблизно 17,5 чайних ложок в одній порції, що перевищує нашу добову норму на 11 ложок", – зазначає вона.

Для порівняння, великий гарячий фадж-сандей містить 73 грами цукру – майже таку ж кількість, як у зазначених кавових напоях.

"Регулярне вживання кави в такій формі може спричинити збільшення ваги, діабет, серцеві захворювання, гормональні порушення, карієс та навіть безсоння", – застерігає Шапіро.

Ознаки того, що ваш кавовий напій може бути нездоровим, криються у його описі. Якщо ви бачите слова на кшталт "карамельний соус", "збиті вершки" чи "заморожена кава", будьте обережні. І якщо в описі є лише натяк на каву, варто замислитися.

Шапіро зазначає, що середній напій часто містить близько 70 грамів цукру, а деякі варіанти кави з льодом можуть мати навіть більше.

Нижче наведені чотири найгірші кавові напої з льодом від популярних мереж. Уникайте цих замовлень для підтримки здоров'я.

Dunkin' Butter Pecan Swirl Frozen Coffee з нежирним молоком

Великий заморожений кавовий напій Dunkin' Butter Pecan Swirl з нежирним молоком містить 185 грамів цукру, 168 з яких – додані цукри. Навіть невеликий напій все одно залишається шкідливим, містячи 98 грамів цукру та 89 грамів доданого – це 178% від вашої рекомендованої добової норми. Великий фірмовий латте Dunkin' Caramel Craze з льодом і цільним молоком містить 74 грами цукру!

McDonald's Caramel Frappе

Ще одним прикладом є McDonald's, де великий карамельний фрапе містить 670 калорій, 17 грамів насичених жирів (86% від денної норми) і 89 грамів цукру.

Starbucks Java Chip Frappuccino

Starbucks, відомий своїм Frappuccino, також пропонує напої з високим вмістом цукру. Venti Java Chip Frappuccino містить 80 грамів цукру і 500 калорій.

Panera Frozen Caramel Cold Brew

Panera також не уникла цієї тенденції. Їхній Frozen Caramel Cold Brew містить аж 60 грамів цукру.

А ви це знали? Чому нержавіюча сталь не ржавіє

середа, 11 вересень 2024, 19:10

Іржа є постійною загрозою для заліза, яке легко окислюється як на повітрі, так і у воді. Навіть сталь легко іржавіє, тобто окислення пошкоджує конструкції у будівлях, автомобілях і приладах, передають Патріоти України. Проте нержавіюча сталь не має ціє...

Є секрет! ТОП-8 корисних порад на вечір, які допомагають худнути

середа, 11 вересень 2024, 18:44

Здорова нічна рутина сприяє якісному сну та впливає на процеси обміну речовин та енергію вже наступного дня. Таким чином, щоб схуднути, важливо уникати пізніх перекусів та додаткових калорій увечері, як-от фастфуду чи алкоголю після вечері, передають П...