Сир досить корисний продукт. Однак не все, що ми бачимо на полицях магазинів, можна вживати в їжу. Вчені назвали найнебезпечніший сир, який призводить до захворювань серця, передають Патріоти України.
Полиці магазинів валяться від різноманітності сиру. Більшість запропонованого асортименту можна купувати без побоювання. Наприклад, найкориснішими з сирів вважаються моцарелла, фета, рікотта, пармезан, чеддер і навіть сир із пліснявою.
Але багато українців віддають перевагу дешевому плавленому сирку, який ми так любимо намазувати на бутерброди або робити "єврейський" салат з вареним яйцем і майонезом. Однак саме цей сир вважається найнебезпечнішим.
У ньому містяться зайві хімічні та фосфатні харчові добавки – їшки, а також велика кількість солі. Порівняно із звичайним сиром у плавленому сирі міститься більше натрію, що негативно впливає на роботу серця. Також цей сир протипоказаний дітям, людям із гіпертонією, захворюванням нирок, ламкістю кісток, підвищеною кислотністю шлункового соку.
Вживання плавленого сиру може призвести до розвитку алергії, шкірної реакції, пошкодження кісток, а також ожиріння, адже це найкалорійніший сир з усіх.
Якщо ми говоримо про плавлений сир, то іноді побалувати себе можна. Нічого не станеться, якщо раз на два тижні намазати один бутерброд смачною намазкою або раз на місяць приготувати улюблений салат.Але й на корисний сир налягати не варто, адже у всьому має бути міра. Вчені зазначають, що на день можна з'їдати не більше 50 г сиру. А щодо сиру, то його можна вживати до 250 г
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...
Ваш рис може мати значно кращий смак, якщо ви під час його приготування виконаєте один простий крок, який займає лише 15 секунд, передають Патріоти України. Марк Біттман, відомий кулінарний автор і колумніст New York Times, розкрив просту пораду, яка м...