А ви це знали? Названо найнебезпечніший сир, який призводить до захворювань серця

Сир досить корисний продукт. Однак не все, що ми бачимо на полицях магазинів, можна вживати в їжу. Вчені назвали найнебезпечніший сир, який призводить до захворювань серця, передають Патріоти України.

Полиці магазинів валяться від різноманітності сиру. Більшість запропонованого асортименту можна купувати без побоювання. Наприклад, найкориснішими з сирів вважаються моцарелла, фета, рікотта, пармезан, чеддер і навіть сир із пліснявою.

Але багато українців віддають перевагу дешевому плавленому сирку, який ми так любимо намазувати на бутерброди або робити "єврейський" салат з вареним яйцем і майонезом. Однак саме цей сир вважається найнебезпечнішим.

У ньому містяться зайві хімічні та фосфатні харчові добавки – їшки, а також велика кількість солі. Порівняно із звичайним сиром у плавленому сирі міститься більше натрію, що негативно впливає на роботу серця. Також цей сир протипоказаний дітям, людям із гіпертонією, захворюванням нирок, ламкістю кісток, підвищеною кислотністю шлункового соку.

Вживання плавленого сиру може призвести до розвитку алергії, шкірної реакції, пошкодження кісток, а також ожиріння, адже це найкалорійніший сир з усіх.

Скільки сиру можна їсти за день?

Якщо ми говоримо про плавлений сир, то іноді побалувати себе можна. Нічого не станеться, якщо раз на два тижні намазати один бутерброд смачною намазкою або раз на місяць приготувати улюблений салат.Але й на корисний сир налягати не варто, адже у всьому має бути міра. Вчені зазначають, що на день можна з'їдати не більше 50 г сиру. А щодо сиру, то його можна вживати до 250 г

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...