А ви це знали? Названо найшкідливішу картоплю - ніколи її не їжте!

Якщо потрібно швидко приготувати обід або вечерю для всіє родини - на думку одразу приходить картопля. Вона точно є завжди на кухні, її можна посмажити, відварити або стушкувати - все максимально просто. Але й така картопля. яку їсти в жодному разі не можна, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яка картопля є найшкідливішою. Овоч потрібно дуже уважно оглядати.

Найнебезпечнішою для вживання є саме пророщена картопля. Справа в тому, що в таких плодах є дуже багато отруйного соланіну. Він згубно впливає на людський організм.

Особливо шкідливою є зелена пророщена картопля – її потрібно одразу викидати.

Чому на картоплі з'являються паростки

Пророщена картопля – це досить розповсюджене явище. Так стається через неправильне зберігання. Виникненню паростків сприяють:

  • надлишкова волога;
  • дуже тепла температура в приміщенні.

Де найбільше накопичується соланін

Навіть якщо паростків ще немає, але на картоплі є багато чорних цяток, а шкірка дуже груба – соланін також може бути, хоч і не в надто великій кількості. Тому ретельно очищуйте картоплю і не бійтесь зрізати більше шкірки.

Які продукти нейтралізують соланін:

  • сметана
  • часник
  • капуста
  • буряк
  • спеції
  • зелень

Перевірте себе! Слон чи руки - що ви побачили першим? Тест і його розшифровка

субота, 6 грудень 2025, 19:10

Оптична ілюзія обіцяє за лічені секунди розповісти про ваш рівень готовності до ризику в житті. Зображення містить лише два основні елементи - слона та дві людські долоні, але те, що ви побачите першим, нібито вказує на глибоко приховані риси характеру...

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...