Якщо потрібно швидко приготувати обід або вечерю для всіє родини - на думку одразу приходить картопля. Вона точно є завжди на кухні, її можна посмажити, відварити або стушкувати - все максимально просто. Але й така картопля. яку їсти в жодному разі не можна, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яка картопля є найшкідливішою. Овоч потрібно дуже уважно оглядати.
Найнебезпечнішою для вживання є саме пророщена картопля. Справа в тому, що в таких плодах є дуже багато отруйного соланіну. Він згубно впливає на людський організм.
Особливо шкідливою є зелена пророщена картопля – її потрібно одразу викидати.
Чому на картоплі з'являються паростки
Пророщена картопля – це досить розповсюджене явище. Так стається через неправильне зберігання. Виникненню паростків сприяють:
Де найбільше накопичується соланін
Навіть якщо паростків ще немає, але на картоплі є багато чорних цяток, а шкірка дуже груба – соланін також може бути, хоч і не в надто великій кількості. Тому ретельно очищуйте картоплю і не бійтесь зрізати більше шкірки.
Які продукти нейтралізують соланін:
Медики застерігають: деякі продукти харчування можуть негативно впливати на роботу мозку та спричиняти погіршення пам’яті. Часте вживання шкідливої їжі уповільнює когнітивні процеси, знижує концентрацію та підвищує ризик розвитку деменції у старшому ві...
Готові дізнатися про себе щось нове? Оберіть той спосіб, яким ви найчастіше тримаєте горнятко. Ваш вибір може розкрити риси характеру, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України. . 1. Тримаєте за ручку, другою рукою обіймаєте чашку...