Якщо потрібно швидко приготувати обід або вечерю для всіє родини - на думку одразу приходить картопля. Вона точно є завжди на кухні, її можна посмажити, відварити або стушкувати - все максимально просто. Але й така картопля. яку їсти в жодному разі не можна, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яка картопля є найшкідливішою. Овоч потрібно дуже уважно оглядати.
Найнебезпечнішою для вживання є саме пророщена картопля. Справа в тому, що в таких плодах є дуже багато отруйного соланіну. Він згубно впливає на людський організм.
Особливо шкідливою є зелена пророщена картопля – її потрібно одразу викидати.
Чому на картоплі з'являються паростки
Пророщена картопля – це досить розповсюджене явище. Так стається через неправильне зберігання. Виникненню паростків сприяють:
Де найбільше накопичується соланін
Навіть якщо паростків ще немає, але на картоплі є багато чорних цяток, а шкірка дуже груба – соланін також може бути, хоч і не в надто великій кількості. Тому ретельно очищуйте картоплю і не бійтесь зрізати більше шкірки.
Які продукти нейтралізують соланін:
Відомий кінолог назвав одну популярну породу, яку він не рекомендував би для гамірних сімей, і це викликало невеликий ажіотаж в інтернеті, передають Патріоти України. Собачий біхевіорист Вілл Атертон, який має понад 900 000 підписників у TikTok, регуля...
Кава – це не просто напій, а й маленький ритуал, з якого для багатьох починається день, передають Патріоти України. Проте приготування вдома часто не приносить очікуваного результату: напій виходить надто гірким, слабким або позбавленим характерного ар...