А ви це знали? Названо найшкідливішу картоплю - ніколи її не їжте!

Якщо потрібно швидко приготувати обід або вечерю для всіє родини - на думку одразу приходить картопля. Вона точно є завжди на кухні, її можна посмажити, відварити або стушкувати - все максимально просто. Але й така картопля. яку їсти в жодному разі не можна, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яка картопля є найшкідливішою. Овоч потрібно дуже уважно оглядати.

Найнебезпечнішою для вживання є саме пророщена картопля. Справа в тому, що в таких плодах є дуже багато отруйного соланіну. Він згубно впливає на людський організм.

Особливо шкідливою є зелена пророщена картопля – її потрібно одразу викидати.

Чому на картоплі з'являються паростки

Пророщена картопля – це досить розповсюджене явище. Так стається через неправильне зберігання. Виникненню паростків сприяють:

  • надлишкова волога;
  • дуже тепла температура в приміщенні.

Де найбільше накопичується соланін

Навіть якщо паростків ще немає, але на картоплі є багато чорних цяток, а шкірка дуже груба – соланін також може бути, хоч і не в надто великій кількості. Тому ретельно очищуйте картоплю і не бійтесь зрізати більше шкірки.

Які продукти нейтралізують соланін:

  • сметана
  • часник
  • капуста
  • буряк
  • спеції
  • зелень

Дівчачий тест: Вибери сукню - і дізнайся, яким буде твоє заміжжя! Результат здивує!

субота, 26 липень 2025, 18:05

Шлюб - дуже важлива подія в житті. Варто приймати таке рішення свідомо і розважливо. Пройди наш психотест і дізнайся, якими будуть твої стосунки з майбутнім чоловіком. Відповідь може тебе здивувати. Готова? Обери сукню, яка найбільше тобі подобається. ...

Відмовтеся від перекусів! Ці чаї приборкають голод і врятують талію

субота, 26 липень 2025, 17:30

Перекуси між основними прийомами їжі - одна з найпоширеніших звичок, яка непомітно додає зайві калорії до раціону. Особливо складно втриматися від солодощів або снеків у перерви, коли голод раптово нагадує про себе, передають Патріоти України. На щастя...