А ви це знали? Названо найшкідливішу картоплю - ніколи її не їжте!

Якщо потрібно швидко приготувати обід або вечерю для всіє родини - на думку одразу приходить картопля. Вона точно є завжди на кухні, її можна посмажити, відварити або стушкувати - все максимально просто. Але й така картопля. яку їсти в жодному разі не можна, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яка картопля є найшкідливішою. Овоч потрібно дуже уважно оглядати.

Найнебезпечнішою для вживання є саме пророщена картопля. Справа в тому, що в таких плодах є дуже багато отруйного соланіну. Він згубно впливає на людський організм.

Особливо шкідливою є зелена пророщена картопля – її потрібно одразу викидати.

Чому на картоплі з'являються паростки

Пророщена картопля – це досить розповсюджене явище. Так стається через неправильне зберігання. Виникненню паростків сприяють:

  • надлишкова волога;
  • дуже тепла температура в приміщенні.

Де найбільше накопичується соланін

Навіть якщо паростків ще немає, але на картоплі є багато чорних цяток, а шкірка дуже груба – соланін також може бути, хоч і не в надто великій кількості. Тому ретельно очищуйте картоплю і не бійтесь зрізати більше шкірки.

Які продукти нейтралізують соланін:

  • сметана
  • часник
  • капуста
  • буряк
  • спеції
  • зелень

Не ворог серцю? Що показало нове дослідження про каву

субота, 27 грудень 2025, 8:12

Кава роками вважалася напоєм, який може шкодити серцю, особливо людям із порушеннями ритму. Однак нове дослідження, представлене на науковій сесії Американської асоціації серця, змушує переглянути ці уявлення, передають Патріоти України. Кардіолог Дмит...

Пригорілі каструлі та сковорідки будуть як нові! Ось який домашній засіб творить дива

субота, 27 грудень 2025, 7:45

Ваша страва у сковорідці чи каструлі пригоріла? Замість того щоб терти їх сталевою губкою, використовуйте гущу від ранкової кави. Цей домашній трюк врятує ваш посуд та гарантує, що ви не нашкодите природі, передають Патріоти України з посиланням на. Да...