Якщо потрібно швидко приготувати обід або вечерю для всіє родини - на думку одразу приходить картопля. Вона точно є завжди на кухні, її можна посмажити, відварити або стушкувати - все максимально просто. Але й така картопля. яку їсти в жодному разі не можна, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яка картопля є найшкідливішою. Овоч потрібно дуже уважно оглядати.
Найнебезпечнішою для вживання є саме пророщена картопля. Справа в тому, що в таких плодах є дуже багато отруйного соланіну. Він згубно впливає на людський організм.
Особливо шкідливою є зелена пророщена картопля – її потрібно одразу викидати.
Чому на картоплі з'являються паростки
Пророщена картопля – це досить розповсюджене явище. Так стається через неправильне зберігання. Виникненню паростків сприяють:
Де найбільше накопичується соланін
Навіть якщо паростків ще немає, але на картоплі є багато чорних цяток, а шкірка дуже груба – соланін також може бути, хоч і не в надто великій кількості. Тому ретельно очищуйте картоплю і не бійтесь зрізати більше шкірки.
Які продукти нейтралізують соланін:
Християни східного обряду 24 січня за новим стилем вшановує пам'ять преподобної Ксенії Римської і мученика Вавили Сицилійського, а також сирійського пустельника преподобного Македонія. За старим стилем 24 січня вшановували пам'ять Феодосія Великого і Ф...
Ходьба - одна з найпростіших і водночас найефективніших вправ, яка може допомогти скинути жир на животі. Про це на eatthis.com пише тренер з важкої атлетики Джаррод Ноббе, передають Патріоти України. "Дослідження показують, що регулярна ходьба може доп...