А ви це знали? Названо найшкідливішу випічку, яку потрібно виключити із раціону харчування

Випічка присутня у раціоні харчування більшості українців. Названо найшкідливіші для здоров'я вироби, які краще не вживати, передають Патріоти України.

Випічка може бути різною – від інгредієнтів та технології приготування залежить її користь чи шкода для організму. Деякі види небезпечні при вживанні у великій кількості. Дієтологи порадила звести до мінімуму слідуючі продукти.

Білий хліб

Така випічка виготовляється із пшеничного борошна, в якому міститься набагато менше корисних речовин, ніж у інших (вівсяному, цільнозерновому, рисовому). У виробництві білого хліба часто використовують багато цукру та жиру, що робить його ще шкідливішим для здоров'я. Регулярне вживання може призвести до ожиріння, підвищення рівня цукру в крові та інших хвороб.

Тістечка

Покупні тістечка також шкодять здоров'ю, запевняють експерти у галузі харчування. У них багато цукру, жирів та штучних добавок, які негативно впливають на роботу серцево-судинної системи та призводять до ожиріння. Пальмова олія у складі підвищує рівень холестерину у крові.

Кекси, печиво та мафіни

Ще одна випічка, яку дуже люблять діти і дорослі. У таких виробах також мало користі, оскільки у складі використовуються шкідливі компоненти.Найкорисніша випічка

Фахівці радять віддавати перевагу випічці із цільнозернового борошна, яке містить більше поживних речовин – вітаміни, мінерали, клітковину, вітаміни. Такі вироби не підвищують ризик розвитку цукрового діабету та проблем з серцем та судинами.

Оптимально – готувати домашні десерти – без шкідливих добавок та консервантів. Цукор краще заміняти медом, а ароматизатори – натуральними фруктами та ягодами.

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...