А ви це знали? Названо рослину, від якої колорадські жуки розбіжаться в паніці

Позбутися колорадського жука буває складно, адже іноді навіть спеціальні препарати не допомагають, передають Патріоти України.

Якщо отрута неякісна, за кілька днів після обприскування шкідники знову сидять на кущах. Деякі дачники принципово не хочуть застосовувати на своїй ділянці хімічні препарати.

Подробиці

Щоб позбутися шкідників, можна спробувати народний спосіб. Його краще використовувати на початку сезону, коли жуки не розкидали під кожним листком свої личинки. Народна мудрість свідчить, що колорадского жука зупинять пахучі рослини. Дачники переконують, що календула допомагає їм оберігати свої посадки не лише від жуків, а й від кліщів, клопів, гусениць, слимаків.

Рослини, які ростуть поряд з календулою, рідше хворіють на грибкові хвороби, у тому числі чорну ніжку.Для календули виділяють територію, де зазвичай ростуть бур’яни. Таким чином, виходить захистити посадки від хвороб, шкідників та ще й бур’яни не турбуватимуть. Окрім календули від колорадського жука городники рекомендують шавлію, пижму, котячу м’яту, нічну фіалку, матіолу дворогу.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...