А ви це знали? Названо вид грибів, з яких не можна варити супи і бульйони

Багато людей люблять збирати в лісі гриби і після використовувати їх для приготування різних страв. Однак, далеко не всі розбираються, які гриби можна їсти, а які ні, передають Патріоти України.

А вже з яких грибів не рекомендується варити супи і зовсім відомо одиницям. Експерти визначили з яких грибів не можна варити супи, і з чим пов'язане дане застереження, інформує Ukr.Media.

Які пластинчасті гриби не можна кидати в суп

Як відомо, в кожному грибі є токсини, навіть у їстівних. Плюс до всього, абсолютно всі гриби мають таку властивість, як розчинність отрут у воді. Вона грає дуже важливу роль в процесі травлення людини. При варінні будь-якого гриба отрути, що містяться в ньому залишаються всередині його, або ж «виділяються» в відвар.

Більшість лісових грибів при варінні «віддають» свої отрути бульйону, а тому варити суп з таких грибів категорично не можна. Дослідники зауважують, що практично всі види пластинчастих грибів (рижики, лисички, сироїжки та інші) є невідповідними для приготування супів. Відвар з таких грибів слід зливати, адже він небезпечний для здоров'я людини.

Які перезрілі гриби непридатні для приготування супів

Експерти відзначають, що категорично заборонено варити супи з перестиглих грибів. Крім того, що вони виділяють в воду свої отрути, перестиглі гриби також містять в собі протухлий білок, який погано перетравлюється, а тому може сильно нашкодити людському організму.

При попаданні в організм людини такий білок може викликати розвиток гострої алергічно-гастритної реакції. Ще, перезрілі гриби можуть виявитися пліснявими. Під час приготування супу з таких грибів, в бульйон потрапляють численні токсичні речовини, які надають руйнівний ефект на організм людини.

Гриби, що ростуть уздовж доріг небезпечні для здоров'я при приготуванні супів

Багато людей знаходять гриби прямо у себе на ділянці, неподалік доріг. Однак, використовувати подібні гриби для приготування будь-яких страв, у тому числі і супу, заборонено. Гриби, що ростуть біля доріг, накопичують в собі величезну кількість важких металів і отрутохімікатів (з токсичних опадів, з викидів з різних промислових об'єктів, з вихлопних газів транспортних засобів і т.д.).

При варінні грибів, що ростуть біля доріг, в бульйон виділяються численні токсичні речовини і дози радіоактивного випромінювання, які є згубними для здоров'я людини.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...