А ви це знали? Небезпека кави в спеку: Експерт попередила про ризики для здоров'я

Кава має сечогінну дію і сприяє виведенню рідини з організму. Як заявила лікар-кардіолог, дієтолог Асіят Хачірова, в спеку збереження водного балансу набуває особливого значення. За її словами, кількість кави, що вживається в спеку, має регулюватися самовідчуттями, повідомляють Патріоти України.

Вживання кави в спеку: на що звернути увагу

Медик каже, що якщо після чергової чашки кави з'являється тривожність, почуття занепокоєння, тахікардія, значить, норма перевищена. За її словами, до такого стану людям краще не доводити, обмеживши обсяг вживаної в спеку кави.

Небезпечний коктейль: з чим не можна поєднувати каву

Експерт звернула увагу на те, що поєднання кави з енергетиком створює додаткове навантаження на серце, пояснила вона. "Кава і енергетик - це додаткове навантаження на серце, а в спеку серце у нас і так працює в дещо напруженому режимі, це може викликати небажані наслідки для організму", — зазначила кардіолог.

Вона також відзначила високу калорійність кави з апельсиновим соком. "Поєднання кави з соком не шкідливо, але потрібно пам'ятати, що свіжовичавлений апельсиновий сік містить швидкі вуглеводи. Тобто ми фактично додаємо в каву фруктозу, цукор, це додає калорійність, але не дає насичення", — уклала Хачірова.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...