А ви це знали? Несподівані лайфхаки, які максимально спростять миття посуду

Дуже багатьох буквально дратує необхідність мити посуду. Здається, що після їжі потрібно насолодитися ситістю, пасивно відпочити, а тут доводиться копатися у воді, щоб очистити досить брудні предмети кухонного начиння, передають Патріоти України.

Дійсно, неприємний обов'язок. Цілком логічно, що час, що витрачається на виконання подібної справи, варто прагнути максимально скорочувати. Причому домогтися такого результату можна різними способами.

Підбір посуду для приймання їжі

Можна заздалегідь позбутися від частини проблем, якщо підібрати для свого будинку хороший посуд з кращих матеріалів, а також, якщо готувати не поспішаючи за правильними рецептами.

Може виникати цілком логічне запитання: як же може сам посуд, а також спосіб готування вплинути на час, що витрачається на миття тарілок, ложок, сковорідок і так далі?

Питання, дійсно, цікаве, але якщо добре над ним подумати, дуже просте. По-перше, якщо посуд має невелику площу брудних поверхонь, то її можна відчистити набагато простіше.

По-друге, якщо матеріал, з якого він зроблений, не сприяє тому, щоб на ньому залишалися жирні пригорілі плями, то все стає ще більш оптимальним.

Наприклад, керамічні ножі і горщики для рагу відмиваються значно простіше, ніж аналогічні предмети з металів.

Єдиним істотним недоліком виробів з кераміки можна визнати те, що вони відносно крихкі і мити їх варто обов'язково, дотримуючись обережності. Але якщо звикнути до цього, то завдяки властивостям поверхні вони будуть завжди відчищатися швидко і легко.

Підбір посуду для приготування

Природно, що для скорочення часу на миття посуду варто також задуматися про те, як готувати, а не в чому. Наприклад, після смаження м'яса навіть на найбільш приголомшливій сковороді з тефлоновим покриттям можуть залишатися сліди пригорілого жиру.

А ось в керамічних горщиках, де яловичина або свинина не посмажиться, а потушкується, нічого подібного не буде спостерігатися. Тому їх досить помити в теплій воді з мінімальною кількістю спеціального засобу на губці.

Таким чином, будь-яка людина, якщо правильно підійде до придбання кухонного начиння і не буде зловживати неправильними способами приготування їжі, може істотно полегшити для себе миття посуду.

Цим можна з успіхом користуватися, тим більше що сьогодні в господарських магазинах або в інтернеті практично кожен бажаючий може придбати для себе найкращі сковороди, ножі, качатниці і всілякі інші потрібні предмети з найзручніших матеріалів (в плані їх відмивання). Нехтувати такими шикарними можливостями зовсім не варто!

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...