А ви це знали? Ось чому досвідчені господині не смажать яєчню на рослинному і вершковому маслі

Смажене яйце – дуже популярна страва. Ми настільки часто готуємо його, що навіть не замислюємось про деякі важливі моменти. Один із них – що саме наливається на сковороду перед обсмажуванням яєчні, передають Патріоти України.

Подробиці

Здавалося б, тут все просто: потрібно використовувати рослинну олію. Деякі кулінари вважають за краще смажити на вершковому маслі.

Переваги та недоліки є як у першого, так і другого продукту.

Рослинна олія навряд чи «горітиме», проте яєчня не вийде такою смачною, як на вершковому маслі.

Щодо шматочків останнього, то вони дуже швидко чорніють прямо на розпеченій поверхні: ризик зіпсувати страву стає дуже високим.

Виходом із ситуації є змішування рослинної олії та вершкового масла. А краще – не використовувати ні те, ні інше.

Ідеальна альтернатива

При приготуванні яєчні досвідчені кулінари замість звичних різновидів олії використовують продукт під назвою «гхі».

Йдеться про топлене вершкове масло, яке готується наступним чином: потрібно взяти брусок вершкового масла, покласти його в каструлю і поставити посуд на плиту.

Розігрівати його слід на слабкому вогні. Через деякий час жовтий брусок перетвориться на рідину аналогічного кольору. Потрібно буде знімати піну, що утворюється на її поверхні.

Рідкий компонент, що вийшов, треба пропустити через фільтруючу поверхню. В результаті вийде топлене масло – без зайвої води (вона випарувалася), молочних білків та цукру.

Через деякий час продукт затвердіє. Такий жир ідеально підходить для обсмажування яєць: нічого не горить і не димить, а страва виходить надзвичайно смачною.

Джерело: ПростоВей

Наліт зникне за 5 хвилин: Потужний натуральний засіб для очищення кранів без оцту і тертя

неділя, 29 червень 2025, 10:12

Боротьба з вапняним нальотом - одне з найбільш дратівливих завдань у прибиранні ванної. Білі плями, які залишаються від жорсткої води на кранах, виглядають неохайно і можуть бути джерелом бактерій. Але експерти радять - є простий, натуральний і ефектив...

Розставлено крапки над "і": Вчені з’ясували, чи передається почуття гумору у спадок

неділя, 29 червень 2025, 9:47

Якщо ви - майстер жартів і сарказму, а ваші брати чи сестри ні, у вас є наукове виправдання. Нове дослідження доводить: на відміну від інтелекту або кольору очей, почуття гумору - це не спадкова риса, передають Патріоти України. Уперше науковці виріши...