Чим можна пояснити популярність кав'ярень? Вони не тільки дозволяють пити каву з зручністю. Але і кава готується там дійсно смачно. Такі місця відмінно окупаються, адже багато хто платить в цілому нечувані суми за чашечку капучино або лате. Але мало хто знає, що таку ж смачну каву можна готувати і в рамках своєї кухні. Достатньо лише зберігати її в холодильнику, передають Патріоти України.
Вчені Університету Бата, який знаходиться у Великобританії, вирішили провести експеримент. Вони висунули гіпотезу про те, що якщо зберігати кавові зерна в холодильнику, то кава вийде більш ароматною і смачною. І вони виявилися праві. Перед тим, як кавові зерна стають повноцінним напоєм, їх перемелюють. Так охолоджені зерна утворюють більш щільний порошок, що створює більш смачний аромат. Низька температура зберігання дозволяє отримати більш якісний результат екстракції, що робить каву міцною і швидкою в приготуванні.
Зберігання в холодильнику або морозилці не тільки підсилює насиченість смаку, але і збільшує термін зберігання кавових зерен. Більш того, для ідеальної кави характерна відсутність різниці між великими і дрібними крупинками кавового порошку. Такої консистенції можна домогтися шляхом охолодження зерен. Британці впевнені, що таке відкриття назавжди змінить технологію приготування кави.
Наукове дослідження Каролінського інституту у Швеції виявило низку професійних чинників, які значно підвищують ризик розвитку діабету 2 типу. Результати цього дослідження проливають світло на те, як сучасне робоче середовище може мимоволі сприяти зрост...
Килим робить будь-яку кімнату затишнішою, але утримувати його в чистоті - справжній виклик. Через кілька місяців він втрачає свій вигляд, збирає пил, шерсть і… запах. Професійна хімчистка? Часто дорожча за сам килим! Та є старі-добрі методи, перевірені...