А ви це знали? Ось яка частина курки найшкідливіша - в жодному разі не їжте її!

Курятину однаково дуже люблять як послідовники здорового способу життя, так і любителі фастфуду, передають Патріоти України. Що корисного в курятині, які частини її взагалі краще не вживати?

Курятина популярна, тому що куряче м'ясо дешевше за свинину та яловичину, курятина нежирна (в 100 г м'яса лише 110 калорій), через це її полюбляють навіть дієтологи, куряче м'ясо містить багато вітамінів та мікроелементів.

Що у курці вважається шкідливим?

Найшкідливішою частиною курки, на думку фахівців, є куряча шкіра:

  • в ній немає жодних вітамінів,
  • вона містить високий рівень холестерину та жиру,
  • у курячій шкірі також можуть бути залишки хлору, які використовуються для надання несвіжим тушкам товарного вигляду.

Через це спеціалісти рекомендують вживати будь-яку частину курки тільки після того, як з неї буде знято шкіру.

Далі у рейтингу «шкідливості» крила, через те, що курячі крила - це самі кістки зі шкірою. Відповідно, там немає жодних вітамінів та корисних елементів. Серед нутрощів найшкідливішими вважаються курячі легені, тому що в них можуть бути такі бактерії, як лістерія, яка погано піддається термічній обробці.

Зверніть увагу! Чому пральна машина шумить і стрибає

середа, 5 листопад 2025, 18:56

Коли пральна машина під час віджиму починає голосно стукати, стрибати або сильно вібрувати, це завжди є чітким сигналом несправності, а не нормою. Найчастіше причини такої агресивної роботи досить типові, і багато з них можна вирішити самостійно, не ви...

Це може здивувати! Харчові звички, які підвищують рівень холестерину

середа, 5 листопад 2025, 16:50

Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...