А ви це знали? Ось яка риба найкорисніша - її варто додати до свого раціону

Регулярне споживання морепродуктів у рамках здорової дієти сприяє швидкому схудненню, кажуть експерти. Але це залежить від вибору правильної риби, і фермерська тілапія не належить до таких, передають Патріоти України.

Уникаючи цієї риби, ви підвищуєте шанси на здорове серце, мозок і настрій, оскільки фермерська тілапія містить високу кількість омега-6 жирів. Видання eatthis.com провело дослідження і знайшло найкращі варіанти риби для вашого організму. Кожна з риб у цьому списку має свій сезон протягом весни та літа, тому їх смак і поживні властивості будуть на піку.

Дикий лосось

Нехай вас не лякає висока калорійність і жирність лосося, ця риба може бути одним із найкращих продуктів для швидкого схуднення. Дослідження, опубліковане в International Journal of Obesity, показало, що учасники, які споживали три порції лосося на тиждень протягом місяця на низькокалорійній дієті, втратили на 1 кг більше, ніж ті, хто споживав дієту без лосося з такою ж кількістю калорій.

Дикий лосось багатий на омега-3 жирні кислоти, які корисні для серця, знижують ризик аритмії, рівень тригліцеридів і кров'яний тиск. Додайте лосося до салату або подавайте його зі смаженою спаржею та коричневим рисом для здорового харчування.

Палтус

Ця дика біла риба має м'який смак, ідеальний для легких весняних і літніх страв. Вона низькокалорійна, але ситна, що робить її чудовою їжею для схуднення.

Дослідження, опубліковане в European Journal of Clinical Nutrition, показало, що палтус є другою за ситністю їжею після вареної картоплі. Експерти пояснюють це високим вмістом білка і впливом на серотонін, один із основних гормонів, відповідальних за регуляцію апетиту.

Тихоокеанська тріска

Дослідження показують, що регулярне споживання тихоокеанської тріски може допомогти залишатися струнким, якщо уникати панірованих і смажених варіантів. Найбільшу користь для фігури принесе запечена або смажена тріска.

Дослідження, опубліковане в European Journal of Clinical Nutrition, виявило, що люди, які їли тріску на обід, споживали на 11% менше калорій під час вечері, ніж ті, хто їв яловичину. Дослідники пов'язують це з високоякісним білком у трісці та її амінокислотним профілем, що регулює метаболізм. У восьмитижневому дослідженні Університету Ісландії було виявлено, що учасники, які споживали тріску п’ять разів на тиждень на дієті з обмеженням калорій, втратили більше ваги та вісцерального жиру, ніж ті, хто їв тріску один-три рази на тиждень.

Арктичний голець

Якщо вам подобається смак форелі та лосося, вам сподобається ця екологічно чиста риба. Вона багата на каротиноїди, групу вітамінів А, які зменшують жирові відкладення та боряться з вільними радикалами. Це також чудове джерело омега-3 жирних кислот, які захищають від інсульту, алергій, деменції та дислексії. Свіжий арктичний голець – найкращий вибір, але вирощений на фермі також безпечний.

Оселедець

Оселедець, що містить понад 100% рекомендованої денної норми споживання вітаміну D лише в одній порції, є одним із найкращих джерел цього вітаміну. Вітамін D захищає від раку грудей і передміхурової залози, зміцнює здоров'я серця та сприяє зменшенню жиру в організмі.

Дослідження, опубліковане в Nutrition Journal, показало, що прийом 25 мікрограмів вітаміну D на день призводить до значущого зменшення жиру в організмі трохи більше ніж за 12 тижнів. Готуйте оселедець на грилі та подавайте його з сумішшю гірчиці, лимонного соку та олії. Доповніть страву тушкованою капустою та кіноа для збалансованого обіду.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...