Червоне вино - корисно чи шкідливо для здоров'я? Це питання хвилює багатьох лікарів, вчених, та й просто любителів провести вечір за келихом червоного сухого. Зараз є багато спростувань про користь такого алкоголю, але є і дані, які доводять зворотне. Що буде, якщо пити вино часто, але помірно, розповіла лікар з США, Люсія Гарсія, передають Патріоти України.
Французи ніколи не сідають на дієти, особливо вони люблять об'їдатися, харчуючись жирною, калорійною їжею. При цьому рівень захворюваності серцево-судинними і цереброваскулярними захворюваннями у Франції в 3,5 рази нижче, ніж у США, а рівень ожиріння вдвічі менше, ніж у США. Багато опитувань і дослідження показали, що це пов'язано з тривалим споживанням французами червоного вина, багатого ресвератролом.
Експерти вважають, що регулярне вживання червоного вина дуже корисно для здоров'я серцево-судинної системи і судин головного мозку. Червоне вино багате ресвератролом, а 1 келих червоного вина містить близько 1 мг ресвератролу.
Ресвератрол має різноманітну біологічну активність, що володіє протизапальною, антибактеріальною, противірусною, протираковою, антиоксидантною, омолоджуючою та іншими ефектами.
Ресвератрол може активувати ген SIR2 (один з генів довголіття у людини), збільшувати кількість стовбурових клітин і сповільнювати процес старіння клітин. Середня тривалість життя французів становить 81 рік. Франція є однією з країн з найбільш довгоживучим населенням у світі
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...