А ви це знали? Ось що станеться зі здоров'ям, якщо повністю відмовитися від м'яса, замінивши його рибою

Лікар розповіла, які зміни можуть статися з організмом, якщо повністю відмовитися від м'яса, замінивши його іншим джерелом білка - рибою. Про це розповіла доктор із США Люсія Гарсія, пише Quora, передають Патріоти України.

За словами медика, один з її пацієнтів з високим холестерином протягом року їв замість м'яса тільки рибу. В результаті його холестерин впав до нормального рівня, але він виявив, що значення альбуміну і гемоглобіну були низькими, і у нього розвинулися симптоми анемії.

Чому тільки риби недостатньо?

Лікар розповідає, що залізо є одним з основних поживних речовин для організму. Якщо в організмі не вистачає заліза, це може легко призвести до залізодефіцитної анемії.

Вміст "гемового" заліза в м'ясі риби вкрай низький, що не може задовольнити потреби організму людини в залізі. М'ясо ж багате різними мінералами і кровотворними елементами, в тому числі залізом, цинком, вітаміном В12 і так далі, і є дуже хорошою "добавкою крові".

З м'ясом потрібно знати міру

За словами лікаря, м'ясо містить багато насичених жирів. Якщо їсти занадто багато м'яса, можна отримати ожиріння, високий рівень холестерину, серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання. А ось жир риби являє собою ненасичені жирні кислоти, які дуже корисні для здоров'я серцево-судинної системи і судин головного мозку.

Скільки риби потрібно вживати?

За словами доктора Гарсії, для досягнення збалансованого харчування рекомендується їсти рибу 4 дні на тиждень і м'ясо 3 дні на тиждень.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...