А ви це знали? Ось що з вами буде, якщо ви будете їсти вівсянку на сніданок кожен день

Вівсянка не тільки допомагає схуднути, але і приносить значну користь для здоров'я, передають Патріоти України.

«Сніданок — найважливіша їжа дня», — можливо, ви чули цей вислів від своїх батьків, і це дуже вірно. Особливо, якщо в ваш сніданок входить вівсянка / висівки. Ця каша супер корисна, хоча і має нудний вид. Понад дві тисячі років люди навчилися вирощувати і збирати овес як джерело їжі та ліків. Вівсянка використовується для лікування шкірних, кишкових захворювань, нервових розладів, захворювань матки і багато чого іншого.

Вівсянка — це цілозерновий продукт, що містить 13 грамів білка в невеликій порції. Пів склянки вівсянки дає вам майже 100% рекомендованої добової норми марганцю. Вівсянка також містить безліч антиоксидантів, включаючи вітамін Е, токотрієноли, селен, фенольні кислоти і фітинову кислоту.

Інші поживні речовини, що забезпечуються щоденним споживанням вівсянки, включають вітамін B1, біотин, молібден, фосфор, мідь і магній. Ось що станеться з вашим тілом, якщо ви будете їсти вівсянку на сніданок кожен день:

Одна з кращих переваг щоденного вживання вівсянки в тому, що вона допомагає запобігти ожирінню і збільшення ваги. Це пов'язано з почуттям ситості або голоду, яке дає вам вівсянка. Вівсянка не тільки змушує вас довше відчувати ситість, але і викликає більш позитивні зміни у вашому тілі.

По-перше, вони забезпечують відмінний рівень енергії протягом більш тривалого періоду. Низький глікемічний ефект від тарілки вівсянки, з'їденої вранці, забезпечує енергією вранці без різкого підвищення або зниження рівня цукру в крові. Підтримка нижчого рівня цукру в крові протягом більш тривалого часу допомагає організму регулювати використання інсуліну.

Низький глікемічний ефект вівсянки допомагає уникнути бажання споживати калорійні і шкідливі солодкі спокуси. Вівсянка може допомогти вам знизити загальне денне споживання калорій до 81%!

Інші переваги щоденного вживання вівсянки для здоров'я. Вівсянка не тільки допомагає схуднути, але і приносить значну користь для здоров'я, ось вони:

  • Знижує холестерин.
  • Знижує ризику серцево-судинних захворювань.
  • Покращує імунну систему.
  • Стабілізує рівень цукру в крові та знижує ризик діабету 2 типу.
  • Відмінне джерело клітковини, яка захищає від раку грудей.
  • Цілозернові продукти захищають дітей від астми.
  • Ідеально підходить для людей, які страждають на целіакію (аутоімунним захворюванням) або для тих, хто уникає глютену в своєму раціоні.
  • Збільшує тривалість життя.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...