Заморозка - відмінний спосіб зберігати харчові продукти на тривалий час. Однак не усі продукти можна заморожувати. Після розморожування вони втратять колір, смак і структуру. У гіршому випадку вони зовсім стануть позбавленими смаку і марною масою, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
М'які сири
Рікота і бринза дуже погано переносять низькі температури. Якщо їх потім розморозити, то на них з'являться м'які грудочки з водянистим вмістом. Привабливість такого продукту зникне зовсім. Навряд чи він порадує потім відмінним смаком.
Йогурт
Залишки нез'їденого йогурту не потрібно класти в морозильну камеру. Після розморожування продукт втратить свою консистенцію і стане марним. І хоча в ньому буде деяка кількість корисних біфідобактерій, продукт стане абсолютно непридатним для вживання.
Смажені страви
Їх категорично не можна поміщати в морозильну камеру. Після розморожування людина може отруїтися смаженим. Річ у тім, що в страві відновлять свою діяльність патогенні мікроорганізми. Разом з речовинами, що виділяються під час смаження, вони утворюють справжню отруйну бомбу.
Холодець або желе
Страви, в процесі приготування яких застосовувався желатин, не можна заморожувати і повторно розморожувати. Інакше желатин піддасться кристалізації. Холодець або желе просто позбудуться смаку і стануть повністю непридатними до вживання.
Фрукти або овочі, що містять велику кількість води
Це редис, кавун та ін. Вони погано переносять заморозку. Після розморожування вийде неприваблива маса, абсолютно непридатна до вживання.
Кисломолочні продукти
Всупереч поширеній думці, сметану заморожувати не можна. Після розморожування вона перетвориться в масу, позбавлену смаку. Те ж відноситься і до кефіру. Перш, ніж розігрітися до кімнатної температури, він згорнеться в грудки. Вживати його після цього заборонено.
Консерви
Будь-які консервовані вироби не призначені для заморозки. Їх слід зберігати в коморі або в будь-якому темному і прохолодному місці. Якщо з яких-небудь причин слід заморозити вміст консервної банки, то продукт потрібно перекласти в більш підходящу для цього ємність.
Наявність навіть мінімальних кулінарних навичок дозволить приготувати смачну і корисну їжу. А щоб це вдалося, ніколи не слід заморожувати невідповідні для цього продукти
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...