
Медики навели перелік з шести продуктів, яких слід уникати, якщо відчуваєте біль у горлі, передають Патріоти України.
Хрусткі закуски
Чіпси, крекери під час ковтання викликають сильніший біль і подразнення.
Цитрусові
Якщо кислотність свіжих фруктів, таких як апельсини, лимони та лайми, посилює дискомфорт в горлі. Соки, морозиво та смузі, приготовані з цитрусовими, також можуть подразнювати слизову, тому тимчасово відмовтеся від цитрусових.
Щоб заспокоїти біль у горлі за допомогою цитрусових, вичавіть їх у теплий чай або навіть у звичайну теплу воду з медом.
Кислі овочі та соуси
Як і цитрусові, кисла їжа, наприклад томатний соус, може подразнювати горло.
Гостра їжа
Такі продукти подразнюють запалену ділянку горла.
Тверді сирі овочі
Стебла моркви та селери, безумовно, корисні, але вони подразнюють горло. Віддайте перевагу вареним овочам або навіть овочевим пюрее.
Паніровані та смажені страви
Смажена скоринка подразнює горло.
У разі болю в горлі уникайте цих продуктів. Це найкращий спосіб допомогти вашому організму відновитися.
Пожежні служби застерігають домогосподарства від небезпечної звички вмикати пральні та посудомийні машини на ніч, особливо у період різдвяних свят, коли побутова техніка працює значно інтенсивніше, передають Патріоти України. Про це повідомило видання ...
Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...