Медики навели перелік з шести продуктів, яких слід уникати, якщо відчуваєте біль у горлі, передають Патріоти України.
Хрусткі закуски
Чіпси, крекери під час ковтання викликають сильніший біль і подразнення.
Цитрусові
Якщо кислотність свіжих фруктів, таких як апельсини, лимони та лайми, посилює дискомфорт в горлі. Соки, морозиво та смузі, приготовані з цитрусовими, також можуть подразнювати слизову, тому тимчасово відмовтеся від цитрусових.
Щоб заспокоїти біль у горлі за допомогою цитрусових, вичавіть їх у теплий чай або навіть у звичайну теплу воду з медом.
Кислі овочі та соуси
Як і цитрусові, кисла їжа, наприклад томатний соус, може подразнювати горло.
Гостра їжа
Такі продукти подразнюють запалену ділянку горла.
Тверді сирі овочі
Стебла моркви та селери, безумовно, корисні, але вони подразнюють горло. Віддайте перевагу вареним овочам або навіть овочевим пюрее.
Паніровані та смажені страви
Смажена скоринка подразнює горло.
У разі болю в горлі уникайте цих продуктів. Це найкращий спосіб допомогти вашому організму відновитися.
Пластикові контейнери для їжі є невід'ємною частиною сучасного побуту. Вони зручні для зберігання продуктів і транспортування готових страв. Проте вже після першого використання виникає проблема: залишки їжі, жир і запах міцно вбираються в пластик. Нав...
Якщо ви відчуваєте пекучий біль у грудях після їжі, це може бути печія, яку можна зупинити зміною раціону та безрецептурними ліками. Якщо симптоми трапляються рідко, не варто хвилюватися, оскільки достатньо уникати продуктів, що можуть спричиняти печію...