А ви це знали? Простий продукт, що додасть м’ясним пиріжкам пишності та соковитості

Тільки-но пригадали м’ясні пиріжки - як одразу буквально таки відчули їхній аромат. Знайомо? Мені так особливо. А ще – той самий неповторний смак родом із дитинства, зазначають Патріоти України.

Як виявилось, пиріжки і справді можуть бути такими ж смачними “як у бабусі”, і справа зовсім не у ностальгії за юністю. Ба більше, по-справжньому соковиті та водночас пишні пиріжки можуть готуватись навіть без дріжджів. Єдине, що вам доведеться замінити у своєму звичному рецепті, так це один простий інгредієнт.

Пиріжки у нашій сім’ї давно як стали моєю фірмовою стравою. Попри їхню простоту у приготуванні, цей момент, коли береш до рук ще гарячі домашні пиріжки – ні з чим не зрівняти. Що ж, розпочинаємо кулінарити?

Тісто на пиріжки готується швидко. Моя порада: усі складники повинні бути кімнатної температури, а краще і взагалі теплими. Цей фактор допоможе компонентам вступити у реакцію “коли потрібно”, а не вже у духовій печі.

Спосіб приготування

Крок перший – змішуємо 250 мл теплого кефіру, одне куряче яйце, 2 столові ложки рослинної олії. За смаком, додаємо сіль та цукор.

Крок другий – додаємо соди. Так, секретів у приготуванні ідеальних пиріжків у мене таки виявилось більше. Що цікаво, соду варто додавати не у кефір, що усім звично, а до борошна. Тож, просіюємо орієнтовно 600 г борошна та додаємо до нього половину чайної ложки харчової соди. Знову пропускаємо через сито уже готову суміш та помішуючи додаємо її до рідкої маси. У чому секрет? Погашення соди у кефірі завершується уже за 2 хвилини, а от із борошном процес розтягується, що позитивно впливає на результат. Неодноразово перевірено!

Крок третій – замішане тісто залишаємо на 15 хвилин “рости”. Не забувайте, за консистенцією воно повинне бути м’яким і трохи липнути до рук. Якщо тісто під час набрякання стало пористим, можете не сумніватись – ви все зробили правильно.

Крок четвертий – начинка повинна завжди готуватись заздалегідь. Адже особливість такого роду тіста насамперед полягає у тому, що його необхідно ставити до печі не більше ніж за 15 хвилин. У протилежному випадку, бажаний ефект пишності зникне. Чим можна начиняти пиріжки? На ваш розсуд. Це може бути печінка із цибулею, м’ясний фарш чи навіть риба. Не обмежуйте себе в експериментах.

Крок п’ятий – не варто підсипати при формуванні пиріжків борошно на руки і стіл. Краще виконати звичну частину приготування випічки за використання рослинної олії. Це допоможе зберегти форму та “легкість”. Якщо ви не любитель пиріжків із духовки – не проблема. Обсмажте їх на сковорідці по обидва боки і готово.

Сподіватися можна лише на диво? Чому здібні люди не досягають успіху та грошей

вівторок, 19 березень 2024, 6:09

Є люди талановиті, добрі, справедливі, розумні, здатні на любов і великі справи. Але їхнє життя минає непомітно. І нічого вони не досягають. Нічого особливого, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України. Ці люди — як закрита сторінка у соціальній м...

​Чи можна виливати окріп у мийку: Пояснення від сантехніків

вівторок, 19 березень 2024, 5:40

У раковину на кухні або у ванній кімнаті не рекомендується виливати окріп. Багато людей про це не знають і часом їм про це повідомляють сантехніки під час ремонту труб. Річ у тому, що у сучасних квартирах для підведення води використовують переважно пл...