Тільки-но пригадали м’ясні пиріжки - як одразу буквально таки відчули їхній аромат. Знайомо? Мені так особливо. А ще – той самий неповторний смак родом із дитинства, зазначають Патріоти України.
Як виявилось, пиріжки і справді можуть бути такими ж смачними “як у бабусі”, і справа зовсім не у ностальгії за юністю. Ба більше, по-справжньому соковиті та водночас пишні пиріжки можуть готуватись навіть без дріжджів. Єдине, що вам доведеться замінити у своєму звичному рецепті, так це один простий інгредієнт.
Пиріжки у нашій сім’ї давно як стали моєю фірмовою стравою. Попри їхню простоту у приготуванні, цей момент, коли береш до рук ще гарячі домашні пиріжки – ні з чим не зрівняти. Що ж, розпочинаємо кулінарити?
Тісто на пиріжки готується швидко. Моя порада: усі складники повинні бути кімнатної температури, а краще і взагалі теплими. Цей фактор допоможе компонентам вступити у реакцію “коли потрібно”, а не вже у духовій печі.
Крок перший – змішуємо 250 мл теплого кефіру, одне куряче яйце, 2 столові ложки рослинної олії. За смаком, додаємо сіль та цукор.
Крок другий – додаємо соди. Так, секретів у приготуванні ідеальних пиріжків у мене таки виявилось більше. Що цікаво, соду варто додавати не у кефір, що усім звично, а до борошна. Тож, просіюємо орієнтовно 600 г борошна та додаємо до нього половину чайної ложки харчової соди. Знову пропускаємо через сито уже готову суміш та помішуючи додаємо її до рідкої маси. У чому секрет? Погашення соди у кефірі завершується уже за 2 хвилини, а от із борошном процес розтягується, що позитивно впливає на результат. Неодноразово перевірено!
Крок третій – замішане тісто залишаємо на 15 хвилин “рости”. Не забувайте, за консистенцією воно повинне бути м’яким і трохи липнути до рук. Якщо тісто під час набрякання стало пористим, можете не сумніватись – ви все зробили правильно.
Крок четвертий – начинка повинна завжди готуватись заздалегідь. Адже особливість такого роду тіста насамперед полягає у тому, що його необхідно ставити до печі не більше ніж за 15 хвилин. У протилежному випадку, бажаний ефект пишності зникне. Чим можна начиняти пиріжки? На ваш розсуд. Це може бути печінка із цибулею, м’ясний фарш чи навіть риба. Не обмежуйте себе в експериментах.
Крок п’ятий – не варто підсипати при формуванні пиріжків борошно на руки і стіл. Краще виконати звичну частину приготування випічки за використання рослинної олії. Це допоможе зберегти форму та “легкість”. Якщо ви не любитель пиріжків із духовки – не проблема. Обсмажте їх на сковорідці по обидва боки і готово.
Як довше зберігати продукти продукти харчування в холодильнику, щоб потім їх не викидати? Як продовжити життя улюблених страв, передають Патріоти України. Ви, напевно, задавалися питанням, чому ваша їжа не зберігається так довго, як вам би хотілося, на...
Весна — це пора оновлення та активного відпочинку на свіжому повітрі. Проте разом із цим зростає і ризик зустрічі з кліщами, які можуть переносити небезпечні хвороби, зокрема хворобу Лайма, передають Патріоти України. Щоб убезпечити себе та свою родину...