Мед по калорійності більше, ніж звичайний цукор. Але багато хто вважає його корисним смаколиком. Міф про супер-корисність цього продукту розвінчала дієтолог Олена Плахотнюк. Про це повідомляє ТСН, зазначають Патріоти України.
За своїм складом мед дуже мало відрізняється від рафінованого цукру. "Мед містить близько 40% фруктози і 30% глюкози, а також трохи води, пилку і мікроелементів. Рафінований цукор, для порівняння, складається з 50% фруктози і 50% глюкози", - повідомила Олена Плахотнюк. Не варто забувати, що мед - це натуральний продукт, але цукру в ньому дуже багато.
Одна столова ложка меду містить:
Відзначимо, що мед надає подібний вплив на рівень цукру в крові. Він викликає значний стрибок глюкози, якщо його вживати окремо, але в поєднанні з іншими продуктами може допомогти знизити цей ефект.
Мед є небезпечним для алергіків. Також не варто давати малюкам до 12 місяців. Речовина містить частинки пилу, що переносять спори бактерій, що викликають ботулізм.
Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...
Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...