Мед по калорійності більше, ніж звичайний цукор. Але багато хто вважає його корисним смаколиком. Міф про супер-корисність цього продукту розвінчала дієтолог Олена Плахотнюк. Про це повідомляє ТСН, зазначають Патріоти України.
За своїм складом мед дуже мало відрізняється від рафінованого цукру. "Мед містить близько 40% фруктози і 30% глюкози, а також трохи води, пилку і мікроелементів. Рафінований цукор, для порівняння, складається з 50% фруктози і 50% глюкози", - повідомила Олена Плахотнюк. Не варто забувати, що мед - це натуральний продукт, але цукру в ньому дуже багато.
Одна столова ложка меду містить:
Відзначимо, що мед надає подібний вплив на рівень цукру в крові. Він викликає значний стрибок глюкози, якщо його вживати окремо, але в поєднанні з іншими продуктами може допомогти знизити цей ефект.
Мед є небезпечним для алергіків. Також не варто давати малюкам до 12 місяців. Речовина містить частинки пилу, що переносять спори бактерій, що викликають ботулізм.
Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...
Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...