А ви це знали? Що буде, якщо додати сиру воду до кип’яченої

Багато хто при спробі розбавити гарячу кип’ячену воду сирою хоч раз, але чули, що цього робити не можна. Але остаточної відповіді на це питання ще немає, передають Патріоти України.

Подробиці

Найчастіше звучить версія про неминуче нетравлення шлунка, але вірять у це в основному діти дошкільного віку.

За та проти

Насправді принципової відмінності, що тягне за собою неприємні наслідки для травлення і здоров’я в цілому, досі не виявлено.

Кип’ячена вода відрізняється за хімічним складом. У ній випаровуються гази, а мінерали та солі випадають в осад або просто руйнуються.

Сира вода містить кальцій, натрій, магній, калій та інші елементи залежно від її джерела.

Кип’ячена вода не приносить користі організму, в той час, як деякі мікроби можуть зберегтися навіть після кип’ятіння.

Але повернемось до змішування.

Наслідки: правда чи міф?

Насправді, якщо змішати кип’ячену воду з сирою (як і навпаки), вийде звичайнісінька вода, така сама, як до кип’ятіння.

Говорити про те, що одна вода жива, а друга мертва теж неправильно. Адже при змішуванні вони взаємно збагачуються мікроелементами.

Пити чи не пити

За даними ВООЗ, сира вода – це джерело 80 % усіх хвороб, від чого гине до 85 мільйонів людей щорічно.

Але все ж таки пити сиру воду можна, якщо ви впевнені в чистоті самого джерела.

А ви це знали? Ніколи не вмикайте їх у подовжувач - ось які прилади безпечні лише для розеток

середа, 5 листопад 2025, 16:30

У побуті подовжувачі стали звичним засобом підключення кількох приладів одночасно. Однак не всі пристрої безпечні для такого використання. Перевантаження мережі, перегрів проводки та ризик займання - часті наслідки неправильної експлуатації подовжувачі...

Секрет шеф-кухарів: Коли додавати сіль у фарш, щоб котлети не розвалювалися

середа, 5 листопад 2025, 13:10

При приготуванні котлет важливо знати одну кулінарну «таємницю»: коли додавати сіль у фарш, щоб він не розвалювався і був соковитим, передають Патріоти України.