А ви це знали? Що буде, якщо їсти шоколад щодня

Якщо шоколад - ваш щоденний спосіб задовольнити бажання солодощів, варто знати кілька важливих речей. Перше правило, про яке не варто забувати, що не весь шоколад однаковий, передають Патріоти України.

Натуральне какао містить багато антиоксидантів і поживних речовин, тому темний шоколад зазвичай корисніший за інші види, які мають доданий цукор. Видання eatthis.com поспілкувалося з дієтологами Кортні Д’Анджело та Трістою Бест, щоб дізнатися про дивовижні наслідки щоденного споживання шоколаду.

Може покращити здоров’я вашого серця

Темний шоколад містить антиоксиданти, які називаються флавоноїдами, що можуть покращити здоров’я серця. "У темному шоколаді є антиоксиданти, які покращують кровообіг у серці, зменшують ризик утворення тромбів та знижують артеріальний тиск. Здорові стосунки з шоколадом можуть знизити ризики інсульту та серцевих захворювань", – говорить Д’Анджело.

Може допомогти впоратися зі стресом

"Споживання шоколаду завжди покращує настрій, і дослідження показали, що люди, які їли шоколад, відчували менше стресу. Дослідники вважають, що це через позитивний вплив шоколаду на серце, оскільки стрес є фактором ризику серцево-судинних захворювань", — зазначає Д’Анджело.

Однак важливо звертати увагу не лише на кількість спожитого шоколаду, але й на його якість. Краще обирати темний натуральний шоколад.

Можете споживати порожні калорії

Темний шоколад містить багато корисних поживних речовин, але оброблений шоколад, як-от молочний або білий шоколад, можуть містити доданий цукор.

"Деякі види шоколаду можуть бути джерелом порожніх калорій, тобто ваше тіло отримує переважно калорії та дуже мало вітамінів, мінералів або фітонутрієнтів", – говорить Бест. Дієтолог додає, що їжа з низьким вмістом поживних речовин може сприяти збільшенню ваги, а доданий цукор може викликати сильнішу тягу до солодкого.

Можете відмовитися від фруктів

Фрукти – чудове джерело природного цукру та вуглеводів. Але щоденне споживання шоколаду може змінити ваші смакові вподобання і зменшити споживання фруктів.

"Щоденне вживання шоколаду може завадити вам знайти здорові альтернативи для вашого солодкого. Регулярне споживання доданого цукру може змусити вас втратити смак до природної солодкості фруктів", – каже Бест.

Можете отримати заряд магнію

"Шоколад містить магній, який має багато переваг і є природним мінералом, що зустрічається як у землі, так і в організмі людини. Магній життєво важливий для організму, оскільки він міститься в кожній клітині виконує багато функцій організму. Він також важливий для здоров’я мозку, підтримуючи настрій і когнітивні функції, а також для роботи кровоносних судин", – наголошує Бест.

Чим темніший шоколад, тим більше поживних речовин і магнію він містить. Молочний шоколад також може містити корисні речовини, але його харчова цінність знижується через доданий цукор та оброблені інгредієнти.

Яку образу ви притаїли в душі: Психологічний тест у картинці розкриє все

середа, 7 серпень 2024, 9:14

Чи знали ви, що таїти в душі образи шкідливо для психічного здоров'я? Пропонуємо дізнатися, яка саме образа (і на кого) підриває ваш моральний дух, передають Патріоти України. Душа людини чимось схожа на квітку. У когось це колючий кактус, а в когось н...

Психологічний тест: Ваша улюблена героїня із серіалів розповість, який ви друг

середа, 7 серпень 2024, 8:12

Уміння дружити - навичка, яка здатна подарувати нам вірних людей поруч. Для декого дружба дуже важлива, для інших - звичніше покладатися лише на себе і довіряти лише собі. Дізнайся, що підходить саме вам, передають Патріоти України. Подивіться на карт...