А ви це знали? Що буде, якщо при варіння до гречки додати соду

В кулінарії є рекомендація додавати соду до гречки при варінні. Для когось це стане новою інформацію, а хтось користується нею вже тривалий час. Для чого додавати соду, передають Патріоти України.

Ефект від соди

Справа в тому, що позитивний вплив дійсно є. Сода допомагає гречці стати кращою версією самою себе. Крупа має дещо гіркуватий присмак та специфічний запах. В результаті більшість відмовляється від її приготування.

Не лишайте себе задоволення зварити гречку на гарнір. Просто додайте трохи соди. На 2 склянки води потрібно приблизно 0,5 ч.л.

Сода допомагає зробити крупу розсипчастою. Ще один цікавий факт полягає в тому, що гречка швидше вариться. Буде менше специфічного запаху. Потрібно буде вдвічі менше часу на її приготування.

Додавати соду потрібно не одразу з холодною водою. Спочатку треба дочекатися закипання, а потім вже класти до гречки. Якщо ви ще не пробували такий кулінарний лайфхак, тоді спробуйте. Ефект від цієї простої дії буде відчутним.

Джерело: ПростоВей

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...