А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України.

Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З цибулькою та часником, зеленню та з мариновами огірками – чудовий варіант вечері.

Особливості підготовки картоплі

Цей овоч потрібно попередньо замочити у воді. Мінімум на годину. Після цього картоплю потрібно промити та обсушити паперовим рушником. Мокру смажити не рекомендується.

Процедура замочування дозволяє знизити кількість швидких вуглеводів та крохмалю. Таким чином забирається зайва калорійність. Окрім того, смак смаженої картоплі стане ніжнішим. І вам дуже сподобається апетитна скоринка.

Якщо ви переживаєте за нітрати та їх кількість у овочі, під час проведення теплової обробки вони саморуйнуються. В середньому смажена картопля готується протягом 20-25 хвилин. При бажанні додати цибулю та часник – роблять це за 3-4 хвилини до кінця приготування. Смачного!

Ніяких міфів, лише факти: Чи насправді корисний желатин

субота, 15 березень 2025, 7:22

"Желатин є білковою речовиною, отриманою з колагену, що міститься в кістках, хрящах і шкірі тварин та необхідний для здоров'я суглобів та оптимального стану сполучної тканини", - про це у Фейсбуці пише лікар-дієтолог Олег Швець, передають Патріоти Укра...

Народні прикмети на 15 березня. Чому українці цього дня спрадавна уникали мити голову та намагались потрапити до лісу

субота, 15 березень 2025, 7:05

15 березня за новим стилем (28 березня за старим стилем) вшановують пам'ять мученика Агапія та з ним ще 7 мучеників Кесарійських. За юліанським календарем - день пам'яті святого мученика, єпископа Феодота Кірінейського, а також святителя Іова (Борецьк...