А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України.

Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З цибулькою та часником, зеленню та з мариновами огірками – чудовий варіант вечері.

Особливості підготовки картоплі

Цей овоч потрібно попередньо замочити у воді. Мінімум на годину. Після цього картоплю потрібно промити та обсушити паперовим рушником. Мокру смажити не рекомендується.

Процедура замочування дозволяє знизити кількість швидких вуглеводів та крохмалю. Таким чином забирається зайва калорійність. Окрім того, смак смаженої картоплі стане ніжнішим. І вам дуже сподобається апетитна скоринка.

Якщо ви переживаєте за нітрати та їх кількість у овочі, під час проведення теплової обробки вони саморуйнуються. В середньому смажена картопля готується протягом 20-25 хвилин. При бажанні додати цибулю та часник – роблять це за 3-4 хвилини до кінця приготування. Смачного!

Забудьте про "так" та "алло": Чому у світі просунута молодь все частіше не починають розмову першою, приймаючи телефонний дзвоник, чекаючи перших слів від абонента

п’ятниця, 18 липень 2025, 12:27

Люди, котрі народилися між 1997 і 2012 роками, прозвана задовго до 2022 року поколінням Z, перестали казати "алло", відповідаючи на дзвінок, – тепер покоління до 28 років дедалі частіше просто мовчить у слухавку, пише видання Business Insider, передают...

Скільки води потрібно пити на день? Відповідь може вас здивувати

п’ятниця, 18 липень 2025, 12:05

Вживання води - одна з найкорисніших звичок, яку ми можемо виробити. Все більше людей розуміють, що правильне підтримання водного балансу корисне для тіла, розуму та краси. Але чи можна пити занадто багато води? Відповідь вас може здивувати, передають ...