Тренери з фітнесу вихваляють м'ясо курки просто до неба. Куряча грудка, з їх слів, просто їжа богів, передають Патріоти України. Але невже це м'ясо дійсно настільки корисне, та ще й якщо їсти його щодня?
Чим корисне куряче м'ясо
Куряче м'ясо належить до білка, який є основним компонентом у раціоні харчування. Усі процеси, які відбуваються у організмі людини, будуються навколо амінокислот, кінцевого продукту розпаду білка. Саме амінокислоти є цеглинками для тіла. Їх нестача відбивається на багатьох важливих функціях: транспортній, захисній, погіршується розщеплення їжі. Куряче м'ясо містить у собі усі види амінокислот, у тому числі і незамінні (яких немає у рослинному білку, а сам організм їх синтезувати не може).
Курка також містить цілу групу вітамінів і мінералів, у тому числі цинк, магній, фосфор, марганець, кальцій, калій. Разом зі 100 грамами курячого м'яса організм отримує 30 г білка, 2 г жиру, 0,5 г вуглеводів.
Що відбуватиметься з тілом, якщо їсти курку щодня?
Підуть зайві кілограми
Куряче м'ясо легко засвоюється, не навантажує шлунок і вважається дієтичним продуктом. У ньому містяться селен, кальцій і магній, що приводять до норми обмінні процеси у організмі. Не даремно цей продукт полюбляють спортсмени, адже амінокислота лейцин, що міститься у ньому, сприяє спалюванню жиру і є активатором м'язового зростання.
З'явиться бадьорість
Курячий бульйон і відварна грудка — головні страви у раціоні тих, хто відновлюється після хвороби, сильної перевтоми і важких фізичних навантажень. Легкі страви з куркою відновлюють сили і допомагають організму виробляти енергію.
Покращиться стан шкіри і волосся
Курячий бульйон багатий на колаген. Це основа усіх тканин у організмі, незамінний компонент для того, щоб шкіра залишалася молодою, волосся і нігті здоровими, а кістки міцними.
Але потрібно пам'ятати, що для бульйону підійде не будь-яка курка. Бройлерні курчата виведені для смаження, тушкування, запікання. А ось для варіння — домашні курочки.
Мине дратівливість
Вітаміни групи В, на які багатий продукт, позитивно впливають на нервову систему, нормалізують сон, знімають нервову напругу. Амінокислота триптофан допомагає організму виробляти гормон щастя серотонін. З його допомогою ми розслабляємося, зникають почуття тривоги, безсоння.
Нормалізується робота серця
Магній сприяє зміцненню серцевого м'яза, підвищує еластичність судин. Мікроелементи і корисні речовини нормалізують артеріальний тиск, знижують рівень холестерину.
Покращаться відновлювальні функції тканин
Амінокислота валін відповідає у тому числі за регенерацію тканин, регулює роботу жовчного міхура і печінки.
Активізуються захисні функції організму
Американські вчені з'ясували, що за умови регулярного вживання курячого бульйону підвищується опірність організму до вірусних інфекцій і респіраторних захворювань.
Максимальну користь організму принесе фермерське куряче м'ясо. А їсти його потрібно не з картоплею і макаронами, а з овочами — свіжими, тушкованими, запеченими.
Як готувати курку, щоб вона не виявилася шкідливою
Перед приготуванням необхідно знімати шкірку, оскільки у ній накопичуються токсини. А ось мити куряче м'ясо не треба — так ви тільки рознесете бактерії з неї по усій кухні.
Не рекомендується готувати м'ясо на грилі, так воно набуває канцерогенні властивості. Оптимальними способами приготування є варіння, запікання, приготування на парі.
Надавайте перевагу фермерським курям вільного випасу, які зростали за природних умов. Куряче м'ясо — товар підвищеного споживчого попиту. Багато виробників використовують різні способи прискорити зростання і збільшити вагу птахів. Іноді м'ясо вимочують у спеціальному розчині, щоб надати йому свіжий вигляд.
До речі
Ще одна незаперечна перевага курки — її дуже швидко готувати. Це безпрограшний варіант, коли чекаєте на гостей або просто дуже хочеться їсти: приготування страви триватиме максимум 30 хвилин.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...