А ви це знали? Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти сир

Дізнайтеся, як цей молочний продукт може вплинути на ваше здоров’я як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі, передають Патріоти України.

Сир - чудове джерело білка та кальцію, але він містить багато насичених жирів і солі. Це означає, що його надмірне вживання може призвести до високого рівня холестерину та артеріального тиску, збільшуючи ризик серцево-судинних захворювань. На сторінці Healthy To Me розповіли, що станеться з нашим організмом, якщо ми кожного дня почнемо їсти сир.

Серце

Багато сирів мають високий вміст насичених жирів, які можуть збільшити ризик серцевих захворювань і підвищити рівень холестерину. Отже, тут діє правило, "Що занадто — то не здраво", і якщо споживати сир в розумній кількості, впливу на серцево-судинну систему організму він не матиме.

Вага

Через високу калорійність, споживаючи велику кількість сиру, ви можете легко набрати зайву вагу, адже сир є концентрованим джерелом калорій. Водночас сир може допомогти контролювати вагу, бо може знизити апетит більше, ніж інші молочні продукти.

Травлення

У деяких людей, особливо тих, хто страждає лактозною нестерпністю, вживання сиру може призвести до здуття живота, газів та інших проблем із травленням. Гарна новина, що сир містить значно менше лактози, ніж молоко та йогурт. Тверді витримані сири мають найменший вміст лактози та, як правило, добре переносяться в невеликих кількостях. Серед сирів з найнижчим вмістом лактози, які зазвичай добре переносяться, можна відзначити пармезан, швейцарський, блакитний сир, гауда, чедер, брі, камамбер та едам. Сири з вищим вмістом лактози, такі як рикота та вершковий сир, можуть не підходити людям з непереносимістю лактози.

Кров'яний тиск

Деякі сири містять високий рівень натрію. Його надмірне споживання може підвищити артеріальний тиск і ризик серцево-судинних захворювань. З погляду безпеки харчових продуктів, натрій додається до сиру, щоб мінімізувати розвиток бактерій і грибків, які можуть спричинити псування. Натрій також посилює смак сиру, роблячи його більш пікантним і ситним. Однак високе споживання натрію може негативно вплинути на ваше здоров’я, особливо на серце. Деякі сири, зокрема чедер, моцарела та швейцарський, часто містять менше натрію, ніж інші. Однак навіть у межах одного сорту вміст натрію може відрізнятися від бренду до бренду.

Якщо у вас немає алергії на молочний білок, насолоджуватися сиром щодня, ймовірно, добре, і це може принести потенційну користь для здоров’я, якщо споживати його в помірних кількостях.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...