А ви це знали? Що буде з організмом, якщо кожного дня споживати оливкову олію

Оливкова олія надзвичайно корисна для нашого здоров’я. Вона знижує ризик деменції, запобігає зниженню когнітивних функцій або ранній смерті. Олія, виготовлена з дуже зелених оливок, які ще не повністю дозріли, є найкращою, оскільки в них міститься більша концентрація корисних компонентів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

У своєму відео Healthy To Me озвучили цікавий матеріал щодо користі щоденного споживання оливкової олії.

  • У вас зменшиться кількість зморшок. Оливкова олія багата на антиоксиданти та вітаміни, корисні для шкіри елементи з антивіковими властивостями;
  • Захистить ваше серце. У давнину оливкову олію шанували за її корисні властивості для серця. Вона може зменшити ризик серцево-судинних захворювань;
  • Зменшиться кількість прищів. Протизапальні властивості оливкової олії можуть допомогти заспокоїти запалення шкіри пов’язане з акне;
  • Ви довше не будете відчувати голод. Корисні жири в оливковій олії допоможуть вам довше відчувати ситість після їжі.
  • Живить волосся. У стародавньому Єгипті оливкову олію використовували для глибокого зволоження волосся. Це особливо ефективно для сухого або кучерявого волосся.
  • Запобігає ризику розвитку раку. Недавнє дослідження показало, що регулярне споживання оливкової олії може знизити ризик раку грудей та інших видів раку на 38%.

Чим яскравіший смак в оливкової олії, тим вона більш корисна для здоров’я, оскільки її корисні сполуки також впливають на смак.

Оливкова олія має дуже високий вміст мононенасичених жирів і містить невелику кількість вітамінів Е і К. Вони багата антиоксидантами, а деякі з них дуже корисні для здоров’я. Останні дослідження показують, що оливкова олія може знижувати артеріальний тиск і запалення, покращувати стан кровоносних судин і запобігати небажаному згортанню крові. Проте, зверніть увагу, що олія має високу калорійність і може сприяти збільшенню ваги, якщо споживати її у великих кількостях. Деякі люди також можуть мати алергію на оливки та оливкову олію, тому перед вживанням краще здати аналізи та проконсультуватись з лікарем.

Джерело: ТСН.ua

Варто знати: Які продукти не можна мити перед приготуванням

понеділок, 9 грудень 2024, 12:12

Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України. Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що п...

Секрет господинь! Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

понеділок, 9 грудень 2024, 10:08

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко витівка з домашніми пельменями зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а в резуль...