А ви це знали? Що буде з організмом, якщо кожного ранку пити каву

Є люди, котрі не можуть відмовити собі в задоволенні випити чашечку кави зранку, є і ті, хто каже, що вживання кави лише шкодить нашому здоров’ю. Хто ж із них має рацію?

Кава – універсальний продукт, ми її п’ємо, жуємо, щоб прибрати неприємний запах з рота, нюхаємо, щоб перебити інший запах, використовуємо в косметичних засобах, парфумерії та на кухні. Хтось не уявляє свого життя без кави, хтось п’є її по п’ять і більше чашок за один день, інші намагаються кинути, а хтось каже, що кава лише шкодить здоров’ю, викликаючи тахікардію, підвищення тиску і потемніння зубів. Де шукати правду?

На сторінці Health knowledge3 вийшло відео, присвячене споживанню кави та її впливу на організм, якщо пити кожного дня.

Тож про які секрети нам не говорять лікарі:

  • Ви втратите вагу. Кофеїн, що міститься у каві, прискорює жировий обмін і допомагає організму ефективніше спалювати жир, допомагаючи втратити вагу та утримати її.
  • Сприяє зупинці передчасного старіння. Кава стала дуже популярним інгредієнтом у багатьох косметичних продуктах. Кофеїн сприяє покращенню кровообігу, запобігає появі зморшок і вікових плям. Також чинить магічний антивіковий ефект.
  • Полегшує болісні відчуття. Якщо вас турбує головний біль, чашка кави може допомогти. Кофеїн має легку болезаспокійливу дію, тож допоможе зняти головний біль і мігрень.
  • Попереджає ризик онкологічних захворювань. Люди, що випивають хоча б одну чашку кави на день, мають меншу ймовірність розвитку певних видів раку, зокрема раку печінки. Кофеїн та антиоксиданти, що містяться в каві, відіграють у цьому превентивну роль.
  • Багато дослідів виявили, що кофеїн стимулює роботу мозку, зокрема короткочасову пам'ять та увагу.

Кава – не панацея від усіх захворювань, але її розумне вживання може піти на користь вашому організму.

Смакота! Рецепт ідеальної піци, яку можуть приготувати навіть новачки на кухні

неділя, 16 червень 2024, 12:12

Якщо ви думаєте, що піца є чимось надзвичайно складним, помиляєтесь. Її можна без проблем приготувати на домашній кухні. Так, аромату печі не відчуєте в італійському стилі, але смачно буде на сто відсотків, передають Патріоти України. Для приготування ...

Візьміить на замітку! Закуски та напої, які корисні для вашого серця

неділя, 16 червень 2024, 11:57

Перекуси можуть мати погану репутацію, але вживання правильних продуктів може привести до здорового серця. Серцево-судинні захворювання є причиною майже третини смертей у світі, і ця думка лякає, передають Патріоти України. Однак ми можемо зменшити риз...