А ви це знали? Що буде з організмом, якщо пити дуже багато води

Якщо швидко випити багато води, це може призвести до дуже небезпечних наслідків, повідомляє Daily Banner. За словами доктора Майка Бола, вода, яка випивається у великій кількості, може нашкодити ниркам, передають Патріоти України.

"Зайва вода спочатку всмоктується в кровотік, а потім фільтрується нирками і виводиться з організму у вигляді сечі. Нирки звичайного здорової дорослої людини можуть видаляти до одного літра води на годину. Якщо протягом декількох годин споживати понад цю кількість, виникне ризик водної інтоксикації та інших побічних ефектів", - сказав Бол.

Також експерт перерахував ознаки, які вказують на водну інтоксикацію:

  • Нудота і блювота;
  • Сплутаність свідомості;
  • Забудькуватість;
  • Головний біль.

Організму, який постраждав від надлишку води, потрібна допомога. Якщо стан гіпонатріємії (водної інтоксикації) почне прогресувати, його наслідком можуть стати дуже важкі симптоми:

  • галюцинація,
  • судома,
  • порушена мова,
  • слабкість,
  • спазми м'язів,
  • погіршення роботи мозку
  • кома.

Крім того, Бол додав, що ризик постраждати від небезпечних наслідків води, що випивається у великій кількості, особливо високий у тих, хто постійно втамовує спрагу водою в умовах фізичних навантажень або екстремальної спеки без додаткової мінералізації організму. До того ж можливі проблеми з психікою, через які вода споживається в надмірних дозах.

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...

ТОП-2 помилки, через які свиняча печінка виходить жорсткою та гіркою

четвер, 21 листопад 2024, 16:12

Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...