А ви це знали? Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу. Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї. Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Народні прикмети на 25 січня. Чому українці спрадавна уникають стригтись у Григорів день, а ті, що не в шлюбі, шукали собі пару

субота, 25 січень 2025, 7:08

​Народне свято 25 січня відоме під назвами Григорів день, Григорій-весноуказатель, Григорій Богослов, Тетянин день. Християни східного обряду 25 січня за новим стилем вшановує пам'ять святого Григорія Богослова. За старим стилем 25 січня шанували святу...

А ви це знали? Чому дієтологи рекомендують замочувати горіхи перед вживанням

субота, 25 січень 2025, 6:12

Любите їсти горішки чи додавати у різні страви? А чи знаєте, що їх варто для максимальної користі та смаку замочувати? І десерти, і салати, і навіть прості перекуси будуть набагато смачніші, якщо горіхи замочувати окропом, передають Патріоти України. Д...