А ви це знали? Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу. Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї. Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Це така смакота! Швидке хачапурі на тісті з яйцями

середа, 1 травень 2024, 14:12

Хачапурі є давньою грузинською стравою. Його почали готувати ще в середні віки. Якщо коротко, то це є сирний коржик, передають Патріоти України. Оригінальний рецепт передбачає використання імеретинського сиру. Він за структурою нагадує наш кисломолочн...

Для чого досвідчені господині використовують розпушувач при приготуванні курки

середа, 1 травень 2024, 11:12

Комусь це може здатися дивним, але розпушувач, призначений для додавання в тісто, стане в нагоді і при приготуванні курки, передають Патріоти України. Перед тим як розкрити секрет, нагадаємо, для чого все ж таки потрібен цей компонент у складі страви....