
Коли приходить час обирати між склянкою фруктового соку та тарілкою свіжих фруктів, докази схиляються на користь останнього. Дієтологиня-ендокринологиня Катерина Толстікова у своєму відео розповіла про те, чи є різниця у споживанні фруктів та вичавлених соків і якщо є, то що корисніше, передають Патріоти України.
Багато людей вважають що свіжовичавлений сік і фрукт – це одне й те саме і приносить нашому організму однакову користь, але лікарка каже, що це абсолютно не так.
Сік – це лише вода з цукром, фруктозою, глюкозою і він взагалі не містить клітковини. Так, в ньому дійсно є незначна кількість вітаміну С та деяких інших водорозчинних вітамінів.
Водночас фрукт – це структура з клітковиною, вітамінами, мінералами та він не містить великої кількості цукру, як склянка фрешу. Оскільки для того, щоб зробити склянку фрешу вам точно доведеться вичавити два чи три фрукти, наприклад, апельсина, а це вже більша кількість цукру, глюкози та фруктози, ніж якби ви просто з’їли фрукт.
Раніше дослідження підкреслювали різницю між споживанням цілих фруктів і їх соків. Наприклад, середній апельсин містить близько 12 грамів цукру, тоді як чашка апельсинового соку містить приблизно 21 грам.
Відсутність клітковини є важливою, оскільки харчові волокна з фруктів сприяють зниженню рівня холестерину в крові та можуть знизити ризик серцевих захворювань. Клітковина відіграє вирішальну роль у підтримці належної роботи кишківника та може допомогти людям почуватися більш ситними з меншою кількістю калорій, допомагаючи контролювати вагу.
Отже, це абсолютно різні речі та не можна фрешем замінити фрукт. Якщо ви хочете пити фреш, робіть це, але рідко, просто як заміна десерту до вашого раціону.
Переваги споживання цілих фруктів очевидні: вони забезпечують необхідну харчову клітковину, допомагають регулювати рівень цукру в крові та забезпечують більш збалансоване споживання поживних речовин.
Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...
Багато хто не уявляє сніданок без ковбаси чи сосисок. Це швидко, зручно і смачно. Але лікарі попереджають: регулярне вживання ковбасних виробів може серйозно зашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Надлишок солі та консервантів. У більшості ко...