Антипригарна сковорідка є незмінним помічником на кухні. У такому посуді можна готувати багато різноманітних страв, які будуть мати вдалий вигляд та смак за мінімальну кількість часу. Але є і такі продукти, які не підходять для антипригарного покриття, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що не можна готувати на сковорідці з антипригарним покриттям. Посуд може просто зіпсуватись.
Не смажте на сковорідці з антипригарним покриттям дуже жирні страви
Якщо ви вирішили посмажити на сковорідці з антипригарним покриттям сало, бекон або ковбаски – це не дуже вдала ідея. Надлишковий жир може пошкодити покриття. Все через те, що для смаження цих продуктів потрібна дуже висока температура, яка негативно впливає на сковорідку.
Не смажте на антипригарній сковорідці кислі страви і продукти
Кислота також негативно впливає на антипригарне покриття. Матеріал може почати руйнуватись. В результаті, і посуд буде зіпсовано, і їжа буде мати дуже неприємний присмак або навіть стане шкідливою. Тому для різноманітних соусів на основі томатів або лимонного соку використовуйте інші сковорідки.
Також антипригарне покриття можуть пошкодити гострі предмети
Для перемішування страв на сковорідці з антипригарним покриттям використовуйте лише силіконові або дерев'яні лопатки. Металеві виделки, ножі або ложки дуже дряпають матеріал сковорідки. З часом ви помітите, як покриття почне відшаровуватись.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...