Антипригарна сковорідка є незмінним помічником на кухні. У такому посуді можна готувати багато різноманітних страв, які будуть мати вдалий вигляд та смак за мінімальну кількість часу. Але є і такі продукти, які не підходять для антипригарного покриття, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що не можна готувати на сковорідці з антипригарним покриттям. Посуд може просто зіпсуватись.
Не смажте на сковорідці з антипригарним покриттям дуже жирні страви
Якщо ви вирішили посмажити на сковорідці з антипригарним покриттям сало, бекон або ковбаски – це не дуже вдала ідея. Надлишковий жир може пошкодити покриття. Все через те, що для смаження цих продуктів потрібна дуже висока температура, яка негативно впливає на сковорідку.
Не смажте на антипригарній сковорідці кислі страви і продукти
Кислота також негативно впливає на антипригарне покриття. Матеріал може почати руйнуватись. В результаті, і посуд буде зіпсовано, і їжа буде мати дуже неприємний присмак або навіть стане шкідливою. Тому для різноманітних соусів на основі томатів або лимонного соку використовуйте інші сковорідки.
Також антипригарне покриття можуть пошкодити гострі предмети
Для перемішування страв на сковорідці з антипригарним покриттям використовуйте лише силіконові або дерев'яні лопатки. Металеві виделки, ножі або ложки дуже дряпають матеріал сковорідки. З часом ви помітите, як покриття почне відшаровуватись.
Більшість людей досі сперечається: мити чи чистити, з шкіркою чи без? Дослідники наголошують - саме в шкірці міститься найбільше користі, але водночас і найбільше хімії, передають Патріоти України. Саме в ній зосереджена клітковина, вітаміни, антиоксид...
10 жовтня за новим церковним календарем (23 жовтня за старим) - день пам'яті мучеників Євлампія та Євлампії. За старим календарним стилем - день пам'яті мученика Каллістрата і дружини його, а також преподобного Саватія. . Євлампій і Євлампія були брат...