Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOboz розповість, що не можна готувати в алюмінієвому посуді. Ви можете зіпсувати і ємність, і продукти, передають Патріоти України.
Що не рекомендується готувати в алюмінієвому посуді
Кислі страви
Алюміній активно реагує з кислотою. Приготування борщу, томатного супу чи страв із помідорами може призвести до потемніння посуду та зміненого смаку їжі. До цього переліку входять:
Маринади та варення
При варінні фруктів з цукром або оцтом відбувається реакція, яка може змінити смак і навіть зробити страву непридатною до вживання:
Молоко та молочні продукт
Молоко в алюмінієвій каструлі легко пригорає і може набувати металевого присмаку. Це ж стосується інших молочних страв, таких як каші з молоком.
Риба та солоні стравиСіль також активно взаємодіє з алюмінієм. Солону рибу або солянки краще готувати в посуді з нержавійки або кераміки.
Буряк та страви з ним
Навіть звичайне варіння буряка в алюмінієвій каструлі може змінити колір овоча, зробити його менш привабливим та змінити смак.
Алюмінієвий посуд зручний, але вимагає обережності. Щоб ваші страви були смачними та без стороннього присмаку, краще уникати приготування в ньому кислих, солоних та молочних продуктів. Для таких випадків ідеально підійде посуд із нержавіючої сталі, емальований або жароміцне скло.
Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...