А ви це знали? Що означає символ трикутника на етикетці одягу

Кожній людині хочеться, щоб її одяг залишався в гарному стані якнайдовше. Однак для цього потрібно правильно доглядати за ним, передають Патріоти України.

Неправильне прання може спричинити усадку одягу, пошкодження тканини тощо, тому варто дотримуватися рекомендацій від виробника. Як це зробити, розповів The Sun.

На кожній одиниці одягу є бірка на якій надруковано до п’яти основних символів. Вони підказують, як правильно прати, сушити та прасувати той чи інший виріб. Деякі з них інтуїтивно зрозумілі, але деякі викликають чимало питань, наприклад, трикутник.

Трикутники на етикетці одягу дає інструкції щодо того, чи можна під час прання застосовувати відбілювачі. Розуміння їхніх значень допоможе зберегти ваш одяг у належному стані, уникнути пошкоджень та подовжити термін його служби.

Існує кілька варіантів символів з трикутником, кожен з яких має своє специфічне значення:

  • Порожній трикутник – ви можете без проблем відбілювати цей одяг;
  • Перекреслений трикутник або чорний трикутник – в жодному разі річ не можна відбілювати;
  • Трикутник з двома діагональними лініями або трикутник з абревіатурою CL та хрестиком зверху – можна використовувати лише відбілювач без хлору;
  • Трикутник з абревіатурою CL – можна використовувати відбілювач з хлором.

Невірне використання відбілювачів може призвести до значних пошкоджень тканини, зміни її кольору або навіть до повного знищення виробу. Вони можуть бути досить агресивними, особливо ті, що містять хлор, тому не кожна тканина здатна витримати їхній вплив. Тому перед пранням обов’язково ознайомтесь з інструкціями на етикетках та дотримуйтеся їх.


Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.