Таке просте питання може стати причиною суперечки в будь-якому кулінарному чаті, але перед тим, як на нього відповісти, потрібно розібратися, яка картопля і яка капуста використовується, передають Патріоти України.
Від цього залежить чи розвариться картопля і чи встигне доваритися капуста. Це не кажучи вже про те, що іноді першу страву варять із кислої капусти.
Як картопля, так і капуста можуть бути свіжими, а можуть бути «з витримкою».
Нюанс ще й у тому, що іноді варять молоду капусту із старою картоплею. Зворотна ситуація трапляється рідше.
Отже, якщо в наявності стара картопля і молода капуста, то першою починайте готувати картоплю. Так вона встигне зваритись, а капуста не розвариться. Якщо стара капуста, а картопля молода, все робимо навпаки.
Якщо обидва овочі з одного врожаю, варити їх потрібно починати одночасно.
У деяких рецептах пропонується спочатку варити до напівготовності картоплю і лише після цього приступати до капусти.
Вважається, що цей рецепт відноситься до класичного приготування червоного борщу.
А якщо повернутися до кислої чи квашеної капусти, то першим кладуть картоплю.
Все тому, що кислота уповільнює варіння і поки картопля звариться до готовності, капуста може переваритись.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...