А ви це знали? Що потрібно додати в каструлю при варінні яєць, щоб їх чистка займала мінімум часу

Варити яйця доводиться дуже часто, особливо тим, хто активно готує їжу у себе на кухні, а таких, мабуть, більшість, тому що замовляти їжу сьогодні занадто дорого, передають Патріоти України.

Багато людей, особливо господині знають як іноді важко чистяться яйця після варіння. Щоб цього уникнути варто додаю спеціальний інгредієнт. До слова, він не тільки допомагає скорочувати час чищення, але і покращує смакові якості.

Якщо просто закинути яйця в воду, то вони зваряться ‘по-звичайному’ і чистити їх буде важко, тому необхідно дотримуватися певних правил.

Перш ніж варити яйця, необхідно переконатися в їх цілісності і найголовніше, щоб від них не виходив ніякий неприємний запах.

Якщо яйця погано пахнуть, значить вони зіпсовані і такий продукт вживати не рекомендується від слова “зовсім”. Сподіваємось дане правило знайоме більшості.

Спочатку наливаємо в каструлю води і ставимо на вогонь, також в цей час додаємо 1 столову ложку солі і варимо приблизно 5-6 хвилин, бажано не більше.

Далі вимикаємо газ і прибираємо каструлю в раковину, зливаємо гарячу воду і наповнюємо каструлю холодною. Також додаємо 1 столову ложку оцту і акуратно перемішуємо воду. У такому положенні необхідно протримати яйця у воді 2 хвилини.

Сіль відмінно розм’якшує шкаралупу і вона буде відвалюватися буквально на очах. А оцет в свою чергу покращує смак білок ніжніше, а жовток приємніше на смак. Рекомендуємо брати даний спосіб на замітку.

А ви це знали? Навіщо при смаженні цибулі додавати соду та цукор

середа, 15 травень 2024, 18:14

Обсмажена цибуля часто стає компонентом багатьох страв, тому важливо навчитися її смачно готувати. У досвідчених господинь є маса хитрощів, які допомагають зробити смажену цибулю неймовірно смачною. Тому при приготуванні страви кулінари додають деякі к...

Не пропустіть! Спеціаліст розповів, як зрозуміти, що ваша пральна машина вже потребує очищення

середа, 15 травень 2024, 17:54

Пральна машина стала незамінним помічником у побуті. Проте, як і будь-яка інша техніка, вона потребує правильного догляду, який покращує працездатність та подовжує термін експлуатації. Фахівець з продукції AEG Майкл Форбс розповів виданню Mirror про те...