А ви це знали? Що робити спочатку - посолити овочі або заправити їх олією

Якщо ви хочете приготувати по-справжньому апетитний салат, який не втратить свій смак та зовнішній вигляд після того, як 5 хвилин проведе на столі, зверніть увагу на ці дрібні нюанси, передають Патріоти України.

Подробиці

  • По-перше, якщо йдеться про приготування холодного салату, ніколи не змішуйте продукти різної температури. Всі вони, у тому числі овочі, повинні бути охолодженими. В іншому випадку така страва незабаром зіпсується.
  • По-друге, не забувайте, що солити овочевий салат потрібно перед самою подачею на стіл. Таке правило встановлено тому, що додана сіль заздалегідь змусить овочі виділяти багато соку, що зіпсує закуску.
  • Зрештою, третє, заключне правило стосується заправки салатів.

Незважаючи на те, що багато недосвідчених кухарів не бачать жодної різниці між тим, що слід робити спочатку – солити салат або поливати його маслом, відмінність все ж таки є.

Рослинним маслом слід заправляти салат тільки після того, як до страви додали сіль, оцет і перець, оскільки сіль не розчиняється в олії і на зубах відчуватимуться її крупинки.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...