Помідори визнані лікарями чи не найкориснішим овочем, який рекомендований для щоденного споживання. Помідор називають природним антибіотиком, він допоможе зберегти красу, захистить від раку і принесе користь серцю, передають Патріоти України.
Читайте в нашій статті, який вплив на наш організм чинить регулярне вживання помідорів, скільки їх потрібно з'їдати кожен день, а також кому овоч протипоказаний.
Речовина кверцетин (захищає серце і судини, підсилює імунітет, прискорює загоєння ран), яка міститься в помідорах, має спазмолітичні і протизапальні властивості. Її застосовують для профілактики атеросклерозу, а також при лікуванні артритів, артрозів і бронхіальної астми.
Помідор є одним з небагатьох продуктів, які не втрачають своїх корисних властивостей після термообробки. При цьому його називають безвідходним овочем, адже його шкірка стимулює перистальтику кишечника, а насіння сприє розрідженню крові, що допомагає в профілактиці тромбозів.
Велика кількість поживних речовин, які містяться в томатах, покращує колір обличчя, підвищує пружність і еластичність шкіри, зміцнює і тонізує її. Лікопін, що входить до складу помідорів і дає їм червоний колір, є не тільки антиоксидантом, але і захищає кісткову тканину від вікових змін, в тому числі від остеопорозу.
Лікарями визнано, що вживання помідорів сприяє зниженню рівня холестерину в крові і запобігає формуванню тромбів. Також овочі відіграють важливу роль в профілактиці ракових захворювань, не допускаючи розвитку цих процесів.
Є у томатів і ще одна цікава "побічна" властивість - збільшення потенції. Не дарма французи називають їх яблуками кохання (la pomme d'amour).
Цей овоч є одним з лідерів за вмістом серотоніну ("гормону щастя"), який допомагає регулювати роботу нервової системи і є прекрасним антидепресантом.
Овоч має низьку калорійність і високий вміст вітамінів і мікроелементів, які допомагають нормалізувати обмін речовин. Це робить помідори помічниками в боротьбі із зайвою вагою.
Високий вміст органічних кислот може дратувати слизову і призводити до болів при таких захворюваннях, як гастрит, виразка шлунка, жовчнокам'яна хвороба і панкреатит, особливо в стадії загострення.
Щавлева кислота, якою помідори теж дуже багаті, здатна порушувати водно-сольовий обмін, і тому не рекомендується людям з захворюванням нирок. Також помідор - продукт вельми алергенний, тому якими б корисними властивостями він не володів, варто знати міру.
Людям з підвищеною кислотністю шлунка лікарі рекомендують споживати томати, що пройшли обробку температурою, тобто в тушкованому або вареному вигляді. Лікарі настійно не рекомендують запивати їжу томатним соком. Сік краще пити окремо і звичайно ж без солі.
Якщо у людини немає перерахованих вище захворювань, то кожен день можна з'їдати по чотири помідори середнього розміру (або два великих овоча). Вагітним жінкам треба їсти кожен день 2 свіжих помідора середньої величини (або один великий).
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...
Важливим етапом святкування Нового року завжди було позбавлення від усього непотрібного. Ще наші предки вірили, що так ви ніби "звільняєте" місце для добробту та щастя, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Новий рік для багатьох людей є не п...