А ви це знали? Що станеться з організмом, якщо з'їдати щодня по два помідори

Помідори визнані лікарями чи не найкориснішим овочем, який рекомендований для щоденного споживання. Помідор називають природним антибіотиком, він допоможе зберегти красу, захистить від раку і принесе користь серцю, передають Патріоти України.

Читайте в нашій статті, який вплив на наш організм чинить регулярне вживання помідорів, скільки їх потрібно з'їдати кожен день, а також кому овоч протипоказаний.

Чим же так корисні помідори?

Природний антибіотик

Речовина кверцетин (захищає серце і судини, підсилює імунітет, прискорює загоєння ран), яка міститься в помідорах, має спазмолітичні і протизапальні властивості. Її застосовують для профілактики атеросклерозу, а також при лікуванні артритів, артрозів і бронхіальної астми.

Не втрачає користь при обробці

Помідор є одним з небагатьох продуктів, які не втрачають своїх корисних властивостей після термообробки. При цьому його називають безвідходним овочем, адже його шкірка стимулює перистальтику кишечника, а насіння сприє розрідженню крові, що допомагає в профілактиці тромбозів.

Збереже красу і молодість, захистить кісткову тканину

Велика кількість поживних речовин, які містяться в томатах, покращує колір обличчя, підвищує пружність і еластичність шкіри, зміцнює і тонізує її. Лікопін, що входить до складу помідорів і дає їм червоний колір, є не тільки антиоксидантом, але і захищає кісткову тканину від вікових змін, в тому числі від остеопорозу.

Допоможе серцю і захистить від раку

Лікарями визнано, що вживання помідорів сприяє зниженню рівня холестерину в крові і запобігає формуванню тромбів. Також овочі відіграють важливу роль в профілактиці ракових захворювань, не допускаючи розвитку цих процесів.

"Яблуко кохання"

Є у томатів і ще одна цікава "побічна" властивість - збільшення потенції. Не дарма французи називають їх яблуками кохання (la pomme d'amour).

Підвищить настрій

Цей овоч є одним з лідерів за вмістом серотоніну ("гормону щастя"), який допомагає регулювати роботу нервової системи і є прекрасним антидепресантом.

Допоможе схуднути

Овоч має низьку калорійність і високий вміст вітамінів і мікроелементів, які допомагають нормалізувати обмін речовин. Це робить помідори помічниками в боротьбі із зайвою вагою.

Є у овоча і протипоказання

Високий вміст органічних кислот може дратувати слизову і призводити до болів при таких захворюваннях, як гастрит, виразка шлунка, жовчнокам'яна хвороба і панкреатит, особливо в стадії загострення.

Щавлева кислота, якою помідори теж дуже багаті, здатна порушувати водно-сольовий обмін, і тому не рекомендується людям з захворюванням нирок. Також помідор - продукт вельми алергенний, тому якими б корисними властивостями він не володів, варто знати міру.

Важливо!

Людям з підвищеною кислотністю шлунка лікарі рекомендують споживати томати, що пройшли обробку температурою, тобто в тушкованому або вареному вигляді. Лікарі настійно не рекомендують запивати їжу томатним соком. Сік краще пити окремо і звичайно ж без солі.

Скільки помідорів є оптимальним для щоденного раціону

Якщо у людини немає перерахованих вище захворювань, то кожен день можна з'їдати по чотири помідори середнього розміру (або два великих овоча). Вагітним жінкам треба їсти кожен день 2 свіжих помідора середньої величини (або один великий).

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...