Якщо ви не маєте вільного часу на приготування вечері після важкого дня, ймовірно ви часто замовляєте піцу та є фанатом цієї страви. Що не дивно, бо піца є доступним та популярним фастфудом у більшості країн світу, що має безліч варіацій, які можуть суттєво відходити від традицій італійської кухні, передають Патріоти України.
Однак регулярне споживання піци може мати вплив на ваше здоров’я через високий вміст калорій, насичених жирів і натрію, а тому важливо дотримуватись балансу у раціоні, споживаючи піцу у розумній кількості. В Eat This, Not That! розповіли, чому важливо обмежити споживання піци та як уникнути можливих негативних наслідків цієї страви для організму.
Ризик розвитку серцевих захворювань
Якщо ви споживаєте піцу регулярно в значній кількості, це може негативно позначитися на вашому здоров'ї. Наприклад, один шматочок сирної піци може містити від 400 калорій, а також насичені жири, що збільшують ризик серцевих захворювань. Регулярне споживання у великих обсягах може призвести до серйозних наслідків для здоров'я.
Швидкий набір зайвої ваги
Їсти 2-3 шматочки магазинної піци означає отримання від 800 до 1200 калорій, що становить від 40 до 60% вашої денної норми. Ця цифра може значно зростати, якщо ви додаєте до піци пепероні або інші висококалорійні начинки. Такий високий калорійний вміст може сприяти надмірному набору ваги у довгостроковій перспективі.
Дефіцит клітковини у раціоні
Зазвичай, тісто для піци готують зі збагаченого пшеничного борошна, що має обмежену кількість клітковини. Регулярне споживання таких продуктів може призвести до недостатнього вживання цілих зерен, що важливо для здоров'я шлунково-кишкового тракту та сприяє зниженню ризику раку та підвищенню холестерину.
Вас може зацікавити:Під час окупації Київщини катував цивільного: судитимуть російського військовогоВас може зацікавити:Klavdia Petrivna заінтригувала новим образом з натяком на малу Батьківщину. Фото
Підвищений ризик розвитку раку
Піца, яка містить жирні м'ясні продукти, такі як пепероні, бекон і ковбаса, може збільшити ризик розвитку деяких форм раку, особливо при її регулярному споживанні. Заміна цих високожирних інгредієнтів на овочі з високим вмістом клітковини може поліпшити цю ситуацію та стати кращим варіантом для вашого раціону.
Ви можете отримати більше лікопіну
Лікопін, який міститься у томатних продуктах та у томатному соусі, є потужним антиоксидантом, що захищає клітини від пошкоджень від вільних радикалів. Його регулярне споживання через піцу може сприяти зниженню ризику серцевих захворювань, раку простати та дегенерації жовтої плями.
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...