А ви це знали? Що станеться з вашим тілом, якщо пити солодкі газовані напої

Газовані напої мають особливу привабливість: бульбашки, що лопають в роті, створюють фірмове шипіння, додаючи веселощів кожному ковтку, передають Патріоти України. Але чи можуть вони бути корисними для вашого здоров'я?

Видання eatthis.com поспілкувалося з дієтологами, лікарями та стоматологами, щоб дізнатися їхню думку про вплив газованих напоїв на ваш організм. Нижче розкажемо вам про це більше.

Ви будете більше зволожені

Незважаючи на поширену думку, газовані напої не погіршують зволоження організму. Більшість газованих напоїв дійсно добре втамовують спрагу. Однак це не означає, що вони є здоровими. Дієтолог Шерон Кацман радить уникати напоїв з високим вмістом натрію або цукру.

Ваше травлення покращиться

Газовані напої можуть допомогти на всіх етапах процесу травлення: від ковтання до полегшення запору. Лікар швидкої допомоги Крістін Хьюз зазначає, що газовані напої відомі своєю здатністю поліпшувати ковтання. "Ми часто використовуємо газовані напої у відділенні невідкладної допомоги, щоб допомогти пацієнтам перенести їжу, коли вони відчувають, що щось застрягло в горлі", - пояснює доктор Хьюз.

Ви можете відчути здуття живота

Швидше за все, ви вже стикалися з цим побічним ефектом карбонізації, випивши газовану воду або пиво. Доктор Хьюз пояснює: "Газовані напої містять розчинений вуглекислий газ, який перетворюється на газ при нагріванні до температури тіла в шлунково-кишковому тракті. Це може викликати посилену відрижку або здуття живота, оскільки шлунок адаптується до накопичення газу".

Для людей з синдромом роздратованого кишечника це особливо проблематично, оскільки газовані напої можуть посилювати їхні симптоми.

Ви можете відчувати підвищений голод

Чи помічали ви, що після вживання газованих напоїв вам хочеться перекусити? Можливо, це має наукове пояснення! Леанн Постон, доктор медичних наук, пояснює: "Газована вода може збільшувати рівень греліну, гормону, який викликає відчуття голоду".

Це підтверджує дослідження, проведене на щурах і студентах. Хоча потрібні додаткові дослідження для підтвердження цього зв'язку, дієтолог Моргін Клер зазначає, що дієтичні газовані напої можуть викликати бажання їсти більше солодощів. "Деякі люди виявляють, що регулярне вживання солодких напоїв підсилює бажання їсти більше солодких закусок протягом дня", – каже Клер.

Ваші зуби залишаться здоровими

Найбільш безпечний спосіб захистити зуби від руйнівної дії кислоти – це пити воду. Стоматолог Джойс Кан зазначає, що вода з нейтральним рівнем PH є потужним засобом для запобігання пошкодження зубів та регулювання PH у роті. Якщо ви віддаєте перевагу газованим напоям замість води, ваші зуби можуть бути під загрозою. Наприклад, PH Кока-коли становить 2,4, що є достатньо кислим, щоб спричинити серйозні пошкодження. Що робити любителям газованої води? Обирайте несолодкі газовані напої.

Доктор Хьюз пояснює: "Якщо в напої немає доданих підсолоджувачів, він не завдасть шкоди вашим зубам. Насправді, вибір несолодкого газованого напою замість солодкого безалкогольного значно покращить стан ваших зубів, мінімізуючи вплив зайвого цукру".

А ви це знали? У яку воду кидати м’ясо для борщу - холодну чи гарячу

вівторок, 16 липень 2024, 11:12

Господарі-початківці стикаються з чималою кількістю проблем при приготуванні борщу, передають Патріоти України. Йдеться про помилки з тривалістю варіння, обсягом інгредієнтів, що використовуються, і порядком їх додавання в страву. Помилковими можуть ви...

Лише спробуйте! Як приготувати м’ясо з скоринкою - секретний інгредієнт, яким користуються кухарі в ресторані

вівторок, 16 липень 2024, 10:10

Якщо готувати смажене м’ясо, то найапетитнішими виглядають шматочки, які мають приємний рум’яний відтінок кольору і характерну скоринку, передають Патріоти України. Це говорить про майстерність кухаря та обіцяє справжню кулінарну насолоду. При самостій...