А ви це знали? Що трапиться з організмом, якщо місяць не пити спиртні напої

Вживання спиртних напоїв не кращим чином позначається на нашому здоров'ї і зовнішньому вигляді. Як повідомляє портал Harpersbazaar з посиланням на експертів, якщо людина відмовиться від алкоголю хоча б на місяць, якість роботи його організму стане набагато краще, передають Патріоти України.

Легше скидається вага

В алкоголі, особливо міцному, багато калорій і цукру. Наприклад, один великий келих вина має ту ж калорійність, що і порція морозива, а 500 мілілітрів сидру дорівнює пончику. Крім того вживання спиртного підсилює апетит. Давно доведено, що після пари-трійки чарок людина з'їдає на третину більше, ніж зазвичай.

Стан внутрішніх органів покращиться

Особливо від спиртних напоїв страждає печінка. Плюс унікальний орган здатний легко саморегенеруватися. І після виключення алкоголю на місяць печінка зможе відновитися.

Доведено, що відмова від алкоголю позитивно впливає на організм в цілому - знижується ризик виникнення серцевих захворювань, діабету, раку і панкреатиту.

Сон стане міцнішим і здоровішим

Алкоголь впливає на альфа-хвилі в мозку, збільшуючи їх коливання, що провокує безсоння. І хоча здається, що після алкоголю засинаєш швидше і міцніше, це не так. Сон в тверезому стані набагато більш корисний, він розвиває пам'ять, підвищує концентрацію і продуктивність.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...