Існують багатовікові традиції, яким дотримувались наші предки на Великдень. Експерти у цій галузі розповіли, що треба з'їсти першим на священне свято після суворого посту, передають Патріоти України
У ніч на Великдень віруючі зазвичай вирушають до церкви святити великодній кошик, до якого входить паска, варені яйця, м'ясні вироби та Кагор. З цим днем пов'язано безліч прикмет і традиції - включаючи важливість першого прийому їжі після посту. До того ж, цієї традиції можуть дотримуватись і люди, які не постили.
У суботу – останній день посту, і він є найскладнішим. Прийнято в цей день вживати тільки воду, щоб очистити тіло і душу. Їжу не можна вживати до закінчення нічного богослужіння.
За традицією, піст закінчується рано-вранці у великодню неділю, і в цей період першим потрібно з'їсти варене яйце-крашанку, яке є головним символом свята та вічного життя. А вже після можна їсти паски та інші страви.
Чому краще не спішити поперед сусідів у цій справі та чому доцільніше орати город пізніше, ніж раніше, передають Патріоти України. Ось які аргументи наводить Анатолій Ярошенко. 1. Холодний ґрунт набагато щільніший і навантаження на техніку набагато біл...
З огляду на те, що справжнє весняне тепло та сонячна погода все ж повернулися, ми все частіше помічаємо і надокучливих комах, які прийшли разом з ними, – мух, передають Патріоти України. Але є хитрий трюк, щоб не дати мухам залітати у ваш дім, який нас...