
Існують багатовікові традиції, яким дотримувались наші предки на Великдень. Експерти у цій галузі розповіли, що треба з'їсти першим на священне свято після суворого посту, передають Патріоти України
У ніч на Великдень віруючі зазвичай вирушають до церкви святити великодній кошик, до якого входить паска, варені яйця, м'ясні вироби та Кагор. З цим днем пов'язано безліч прикмет і традиції - включаючи важливість першого прийому їжі після посту. До того ж, цієї традиції можуть дотримуватись і люди, які не постили.
У суботу – останній день посту, і він є найскладнішим. Прийнято в цей день вживати тільки воду, щоб очистити тіло і душу. Їжу не можна вживати до закінчення нічного богослужіння.
За традицією, піст закінчується рано-вранці у великодню неділю, і в цей період першим потрібно з'їсти варене яйце-крашанку, яке є головним символом свята та вічного життя. А вже після можна їсти паски та інші страви.
Психологічні тести на основі візуальних асоціацій стають дедалі популярнішими, адже вони допомагають швидко й ненав’язливо краще зрозуміти себе. Хоч такі методи не замінюють консультацію фахівця, вони можуть підказати, як ви поводитеся в напружених сит...
27 листопада за новим церковним календарем (10 грудня за старим) - день пам'яті преподобного Романа Антіохійського (у народі - Романів день - ПУ), а також чудотворної ікони Божої Матері "Знамення" - однієї з найшанованіших у Православ'ї. За юліанським...