Існують багатовікові традиції, яким дотримувались наші предки на Великдень. Експерти у цій галузі розповіли, що треба з'їсти першим на священне свято після суворого посту, передають Патріоти України
У ніч на Великдень віруючі зазвичай вирушають до церкви святити великодній кошик, до якого входить паска, варені яйця, м'ясні вироби та Кагор. З цим днем пов'язано безліч прикмет і традиції - включаючи важливість першого прийому їжі після посту. До того ж, цієї традиції можуть дотримуватись і люди, які не постили.
У суботу – останній день посту, і він є найскладнішим. Прийнято в цей день вживати тільки воду, щоб очистити тіло і душу. Їжу не можна вживати до закінчення нічного богослужіння.
За традицією, піст закінчується рано-вранці у великодню неділю, і в цей період першим потрібно з'їсти варене яйце-крашанку, яке є головним символом свята та вічного життя. А вже після можна їсти паски та інші страви.
Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...
"Хочу нагадати Вам, дорогі друзі, про суперцінний напій -- ромашковий чай. Чашка теплого ромашкового чаю – це не просто ритуал перед сном. За цією простою традицією -- справжня наука, яка працює на користь нашого організму", - про це у Фейсбуці пише лі...