А ви це знали? Шеф-кухар розповів найбезглуздіші поєднання і помилки, які люди роблять у приготуванні їжі

Шеф-кухар Мішель Ломбарді за свою довгу кар'єру об'їздив весь світ і побачив багато: як нові, дивовижні і надихаючі способи приготування страв, так і абсолютне незнання, як використовувати і з чим поєднувати ті чи інші продукти. Він склав ТОП найбезглуздіших поєднань і помилок, які люди роблять у приготуванні їжі, передають Патріоти України.

Кетчуп для приготування пасти

У жодному разі не робіть так: кетчуп — це вже готовий соус, який найкраще, на мій погляд, поєднується з м'ясом на грилі або з рибою. Саме для компенсації «тяжкості» м'яса кетчуп нарочито роблять більш кислим. Якщо ви хочете зробити томатний соус для пасти, використовуйте томатне пюре без добавок або свіжі томати.

Піца-тортилья

Піца-тортилья або використання тортильї як основи для піци. Так, я зустрічав і таке. Тісто для піци і для тортильї готується за абсолютно різною технологією. Тому тортильєю не можна замінити основу для піци — у вас буде зовсім інше і вельми сумнівне блюдо. Приготуйте краще такі класичні мексиканські страви з використанням тортильї, як буріто і кесаділья.

Майонез у всьому

Я не противник майонезу — навпаки, домашній майонез чудово розкриває смак багатьох страв, але не всіх. Наприклад, паста з майонезом або яєчня з майонезом — це жахливо як з гастрономічної точки зору, так і з огляду здорового харчування. Краще додавайте майонез в картопляні та рибні салати.

Бальзамічний оцет з томатами

Можливо, вам здасться дивним, але бальзамічний оцет не поєднується з томатами. Додайте краще пару крапель поверх полуниці.

Смаження на оливковій олії

У жодному разі не смажте на оливковій олії: при високих температурах олія втрачає свої корисні властивості, а ви — гроші. Додавайте оливкову олію до вже готових страв: поверх пасти або в зелені салати.

Ваніль в м'ясних стравах

Це може звучати екзотично, але насправді це просто погане смакове поєднання. Ваніль — дуже ароматна і сильна спеція, в будь-якій страві вона буде домінувати, тому у даному разі краще дотримуватися класики і використовувати її в десертах і випічці.

Морквяний сік з вершками та лимонним соком

Якщо ви хочете йогурт, краще просто купіть його і не витрачайте продукти даремно. Для того, щоб сік краще засвоювався, просто додайте ложку рослинної олії.

Огірковий лимонад

Не подумайте, що я консерватор — ні, я люблю експериментувати зі смаковими поєднаннями, але у всього є межа. Подібні поєднання просто безглузді.

Складні страви з ікрою

Ікра прекрасна сама по собі — насолоджуйтеся їй без додаткового смакового навантаження!

Чорний трюфель в приготуванні пасти

Цю помилку я дуже часто спостерігав і продовжую спостерігати. Чорний трюфель має дуже насичений аромат, і його ніколи не їдять сирим. Він відмінно поєднується з м'ясними стравами, але у жодному разі не додавайте його до таких відносно легких страв, як паста та омлет. З подібними стравами поєднується тільки білий трюфель. Він набагато легший за смаковими і ароматичними якостями, ніж чорний, і його використовують сирим.

Сподіваюся, мої поради були корисні. Готуйте, отримуйте задоволення від їжі, але не забувайте про здоровий глузд!

Джерело: Ukr.Media

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...