А ви це знали? Скільки чашок чаю можна випити за день і яка смертельна доза - відповідь фахівчині

Чай - ідеальний напій, який стимулює імунітет, його можна пити з лимоном, молоком, медом. Варто зазначити, що в сухому чаї містяться корисні речовини: калій, магній, кальцій, залізо, вітаміни РР та В2, передають Патріоти України.

Дієтологиня Світлана Фус в Instagram розповіла про користь та шкоду чаю, а також про те, скільки чашок чаю можна пити на день.

Користь та шкода чаю

"До складу чаю входить кофеїн, пов'язаний з таніном. Тому впливає на організм слабше, ніж кава. Але через теофілін чай сильніше провокує сечовиділення. Таніни зв'язують залізо", – розповіла Фус.

Не рекомендують:

1. Пити чай у разі дефіциту заліза.

2. Запивати ним препарати заліза та вітамінно-мінеральні комплекси.

Скільки чашок чаю можна пити на день

"Безпечне вживання чаю – до трьох чашок на день, якщо при цьому не пити каву", – зазначила фахівчиня.

Коли краще пити чай

"Чай краще пити після їжі, ніж між вживанням їжі. Тому що це вважається перекусом. Адже все, що не вода, вважається їжею", – підсумувала Фус.

Яка смертельна доза чашок чаю

У чашці чорного чаю об'ємом 200 мл може бути до 60 мг кофеїну, а в зеленому – до 50 мг. Людині на день можна споживати 400 мг кофеїну, а смертельною для дорослої людини вважається доза об'ємом близько 10 г. Якщо випити 160 чашок чаю на день – це буде смертельна доза.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...