
Чай - ідеальний напій, який стимулює імунітет, його можна пити з лимоном, молоком, медом. Варто зазначити, що в сухому чаї містяться корисні речовини: калій, магній, кальцій, залізо, вітаміни РР та В2, передають Патріоти України.
Дієтологиня Світлана Фус в Instagram розповіла про користь та шкоду чаю, а також про те, скільки чашок чаю можна пити на день.
Користь та шкода чаю
"До складу чаю входить кофеїн, пов'язаний з таніном. Тому впливає на організм слабше, ніж кава. Але через теофілін чай сильніше провокує сечовиділення. Таніни зв'язують залізо", – розповіла Фус.
Не рекомендують:
1. Пити чай у разі дефіциту заліза.
2. Запивати ним препарати заліза та вітамінно-мінеральні комплекси.
Скільки чашок чаю можна пити на день
"Безпечне вживання чаю – до трьох чашок на день, якщо при цьому не пити каву", – зазначила фахівчиня.
Коли краще пити чай
"Чай краще пити після їжі, ніж між вживанням їжі. Тому що це вважається перекусом. Адже все, що не вода, вважається їжею", – підсумувала Фус.
Яка смертельна доза чашок чаю
У чашці чорного чаю об'ємом 200 мл може бути до 60 мг кофеїну, а в зеленому – до 50 мг. Людині на день можна споживати 400 мг кофеїну, а смертельною для дорослої людини вважається доза об'ємом близько 10 г. Якщо випити 160 чашок чаю на день – це буде смертельна доза.
Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...
Багато хто не уявляє сніданок без ковбаси чи сосисок. Це швидко, зручно і смачно. Але лікарі попереджають: регулярне вживання ковбасних виробів може серйозно зашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Надлишок солі та консервантів. У більшості ко...