Вважається, що традиційну українську страву обов'язково потрібно настоювати, інакше смак буде "не той". Дізнайтеся, як зберігати борщ правильно, передають Патріоти України.
Перша страва, зварена на м'ясному бульйоні, має термін придатності 72 години. Після цього він починає повільно киснути та набувати сторонніх запахів і смаків. Якщо в складі борщу є копченості, то страва може "прожити" до 2 діб. Продовжити на 1-2 дні термін придатності такого обіду можна за допомогою лимонної кислоти або оцту (їх потрібно додавати в процесі готування).
Що стосується того, скільки зберігається борщ без м'яса в холодильнику, то в цьому разі суп простоїть до двох днів за умови, що температура рефрижератора не піднімається вище 2-5 градусів Цельсія. Наявність зелені в борщі зменшує термін придатності - якщо ви додали петрушку або кріп прямо в каструлю, то краще встигнути з'їсти першу страву за 48 годин. Для того, щоб не поспішати, прикрашайте ароматною зеленню борщ прямо в тарілку - порційно.
Навіть якщо ви не знаєте про терміни придатності борщу, то зобов'язані запам'ятати, як зрозуміти, що борщ зіпсувався. Будь-які відтінки кислого запаху, який під час нагрівання страви посилюється, дивний осад у каструлі, гнильний присмак, бульбашки або піна в каструлі - явні ознаки зіпсованого продукту. Їсти такий борщ уже не варто - це може бути небезпечним для здоров'я.
Багато людей вважають, що короткий сон після обіду допомагає відновити сили. Однак насправді він може викликати втому, роздратованість або головний біль. Причини цього явища варто знати, щоб уникати неприємних наслідків, передають Патріоти України. Іне...
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...