А ви це знали? Скільки можна зберігати борщ у холодильнику

Вважається, що традиційну українську страву обов'язково потрібно настоювати, інакше смак буде "не той". Дізнайтеся, як зберігати борщ правильно, передають Патріоти України.

Перша страва, зварена на м'ясному бульйоні, має термін придатності 72 години. Після цього він починає повільно киснути та набувати сторонніх запахів і смаків. Якщо в складі борщу є копченості, то страва може "прожити" до 2 діб. Продовжити на 1-2 дні термін придатності такого обіду можна за допомогою лимонної кислоти або оцту (їх потрібно додавати в процесі готування).

Що стосується того, скільки зберігається борщ без м'яса в холодильнику, то в цьому разі суп простоїть до двох днів за умови, що температура рефрижератора не піднімається вище 2-5 градусів Цельсія. Наявність зелені в борщі зменшує термін придатності - якщо ви додали петрушку або кріп прямо в каструлю, то краще встигнути з'їсти першу страву за 48 годин. Для того, щоб не поспішати, прикрашайте ароматною зеленню борщ прямо в тарілку - порційно.

Навіть якщо ви не знаєте про терміни придатності борщу, то зобов'язані запам'ятати, як зрозуміти, що борщ зіпсувався. Будь-які відтінки кислого запаху, який під час нагрівання страви посилюється, дивний осад у каструлі, гнильний присмак, бульбашки або піна в каструлі - явні ознаки зіпсованого продукту. Їсти такий борщ уже не варто - це може бути небезпечним для здоров'я.

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...