Домашнє варення -це одна з улюблених заготівель, яку зберігають на зиму. З варення можна варити компот чи кисіль, додавати у десерти та випічку: запіканки чи пироги, передають Патріоти України.
Часто буває так, що з`їсти всі запаси за сезон сім`я не встигає і що робити з консервацією теж не розуміють. Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, скільки років можна зберігати домашнє варення і як продовжити його термін придатності.
Відтак, якщо ви варили варення з дотриманням усіх рекомендацій, а також правильно зберігали заготівлю, то зберігатися воно може 3-5 років. Але термін придатності може змінюватися і залежить це від таких факторів:
1. Якщо ви варили варення з великою кількістю цукру, то з часом воно почне зацукруватися і стане густим. Щоправда його можна їсти, а також використовувати для випічки та десертів.
2. Якщо ви варили варення з недостатньою кількістю цукру, то воно навпаки може швидко зіпсуватися і не простоїть навіть півроку.
Головне – потрібно дивитись на якість заготівлі. Якщо відсутні ознаки цвилі чи бродіння, його можна спокійно їсти через рік.
Також варто відзначити, що термін придатності зацукрованого варенням можна продовжити, а саме переварити його з лимонною кислотою та гарячою водою. Орієнтовані пропорції: на 1 л варення потрібно 2 г лимонної кислоти і 1/4 скл окропу.
Важливі моменти:
Ранньою весною потрібно підживлювати вишню, щоб пізніше отримати великий урожай. Чим підживити вишню навесні — читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України. Найчастіше вишню підживлюють восени, але якщо ви цього не зробили, не варто засмучува...
Виробники ліків детально описують в інструкції, як правильно приймати ті чи інші медикаменти. Проте існують певні правила вживання ліків, про які знають далеко не всі. Читайте про них в матеріалі ТСН.ua. Фахівці Міністерства охорони здоров'я розповіли,...