Квашена капуста - вітамінна страва, яку в осінній період готують багато господинь. Важливо знати секрети приготування капусти, щоби вона довго зберігалася в банках і її смак не псувався. Ми розповімо про деякі нюанси, які стануть у нагоді кожному, передають Патріоти України.
Сіль є природним консервантом. Однак, не всім відомо, скільки солі треба класти для правильного засолювання. При квашенні капусти без розсолу існує просте правило: співвідношення солі до овочів становить приблизно 2,5-3% за масою. Якщо ви любите більш малосольну капусту, беріть мінімальну кількість солі, а якщо віддаєте перевагу більш солоній – тоді збільште кількість солі.
Необхідну кількість солі для засолення можна легко відміряти підручними засобами. Так, для засолення 1 кг капусти потрібно 25-30 солі. Якщо у вас немає вагів, тоді знайте, що в столовій ложці солі без гірки – 25 г, з гіркою – 30 г. Відповідно, якщо ви любите малосольну закуску (або використовуєте розсіл для квашення), беріть ложку без гірки.
На більший об'єм капусти, наприклад на 2 кг, знадобиться 50-60 г солі. Цій масі відповідають 2 столові ложки. На 5 кг капусти достатньо буде 5 столових ложок солі або 1 стопку об'ємом 100 мл. Для приготування 10 кг квашеної капусти, що хрумтить, вам знадобиться 1 склянка або 10 столових ложок солі.
Якщо квашена капуста гірчить, то перша причина – це надлишок солі. Через велику кількість солі істотно погіршується і зовнішній вигляд страви - капуста набуває неприємного сірого відтінку кольору. Якщо ж солі мало, то капуста почне швидко гнити.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...