А ви це знали? Скільки солі потрібно додавати в квашену капусту, щоб вона довго зберігалася і не гірчила

Квашена капуста - вітамінна страва, яку в осінній період готують багато господинь. Важливо знати секрети приготування капусти, щоби вона довго зберігалася в банках і її смак не псувався. Ми розповімо про деякі нюанси, які стануть у нагоді кожному, передають Патріоти України.

Сіль є природним консервантом. Однак, не всім відомо, скільки солі треба класти для правильного засолювання. При квашенні капусти без розсолу існує просте правило: співвідношення солі до овочів становить приблизно 2,5-3% за масою. Якщо ви любите більш малосольну капусту, беріть мінімальну кількість солі, а якщо віддаєте перевагу більш солоній – тоді збільште кількість солі.

Необхідну кількість солі для засолення можна легко відміряти підручними засобами. Так, для засолення 1 кг капусти потрібно 25-30 солі. Якщо у вас немає вагів, тоді знайте, що в столовій ложці солі без гірки – 25 г, з гіркою – 30 г. Відповідно, якщо ви любите малосольну закуску (або використовуєте розсіл для квашення), беріть ложку без гірки.

На більший об'єм капусти, наприклад на 2 кг, знадобиться 50-60 г солі. Цій масі відповідають 2 столові ложки. На 5 кг капусти достатньо буде 5 столових ложок солі або 1 стопку об'ємом 100 мл. Для приготування 10 кг квашеної капусти, що хрумтить, вам знадобиться 1 склянка або 10 столових ложок солі.

Якщо квашена капуста гірчить, то перша причина – це надлишок солі. Через велику кількість солі істотно погіршується і зовнішній вигляд страви - капуста набуває неприємного сірого відтінку кольору. Якщо ж солі мало, то капуста почне швидко гнити.

ТОП-4 хитрощі при замочуванні гороху, про які не знають багато господинь

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:12

Багато господинь не надто часто готують напрочуд смачні, а головне - корисні та поживні страви на основі гороху, передають Патріоти України. Вони пояснюють це тим, що з цим продуктом доводиться багато поратися. Щоб такої ситуації не виникло, скористайт...

Родина оцінить! Смажені сирні палички - швидко та дуже смачно

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:13

Так багато існує рецептів, але кожен раз на сніданок чи на перекус ціла проблема згадати якийсь найшвидший з них для приготування. Стояти довго біля плити теж така собі ідея. Є цікавий та смачний варіант швидкого перекусу з твердого сиру, передають Пат...