Приготувати макарони — найпростіша задача, яку тільки можна уявити в кулінарії. Навіть мала дитина може це зробити. Більшість людей саме такої думки про приготування макаронних виробів. Правда полягає в тому, що тільки частина людей знають нюанси про правильну кількість солі, щоб улюблені спагеті чи фетучіні, локшина чи вермішель вийшли справді смачними.
Найперша вимога, яку висувають до макаронних виробів, щоб вони не злиплись після варіння. Не втратити форму можуть в основному вироби з твердих сортів пшениці.
Зверніть увагу на вибір посуду. Найкраще обирати каструлі із товстими стінками. Заповнювати водою потрібно на ⅔ від загальному об’єму. Іншими словами, виходить пропорція, що на 100 г макаронів має бути не менше 1 л води.
А коли ж солити? Холодну воду не солять — найперше правило. Треба дочекатись, коли закипить вода, а тільки потім вже додавати. Пропорція солі виходить така — на 1 літр 10 г солі. Потім вкидають варити макарони. А от в процесі варіння сіль не треба додавати.
Як тільки макарони заклали в воду, відразу їх помішайте. Це треба для того, щоб вони не стали єдиною великою грудкою. Після завершення варки макарони відкидають на друшляк, потім перекладають у каструлю та додають 3-4 ложки бульйону. Тобто всю воду перед тим виливати не варто, а трохи треба лишити.
Макарони рекомендується подавати у теплих тарілках. А соус вже додають потім. Нехай ваші прості макарони будуть найкращими та професійно приготованими. Смачного!
З цього року почав діяти Закон «Про обов’язкове страхування…», що суттєво змінив правила на страховому ринку нашої країни. Дали старт поступовому підвищенню максимальних розмірів страхових виплат та наближенню їх до європейських стандартів. Крім того, ...
Полуниця – улюблений фрукт, як дітей, так і дорослих. Для того, щоб виростити її вдома, треба знати кілька нюансів. Наприклад, варто удобрювати її тричі на рік, щоб вона давала гарні плоди. Це пов’язано з тим, що полуниця зазвичай росте кілька років пі...