А ви це знали? Смак макаронів залежить від кількості солі у воді

Приготувати макарони — найпростіша задача, яку тільки можна уявити в кулінарії. Навіть мала дитина може це зробити. Більшість людей саме такої думки про приготування макаронних виробів. Правда полягає в тому, що тільки частина людей знають нюанси про правильну кількість солі, щоб улюблені спагеті чи фетучіні, локшина чи вермішель вийшли справді смачними.

Як правильно готувати

Найперша вимога, яку висувають до макаронних виробів, щоб вони не злиплись після варіння. Не втратити форму можуть в основному вироби з твердих сортів пшениці.

Зверніть увагу на вибір посуду. Найкраще обирати каструлі із товстими стінками. Заповнювати водою потрібно на ⅔ від загальному об’єму. Іншими словами, виходить пропорція, що на 100 г макаронів має бути не менше 1 л води.

А коли ж солити? Холодну воду не солять — найперше правило. Треба дочекатись, коли закипить вода, а тільки потім вже додавати. Пропорція солі виходить така — на 1 літр 10 г солі. Потім вкидають варити макарони. А от в процесі варіння сіль не треба додавати.

Як тільки макарони заклали в воду, відразу їх помішайте. Це треба для того, щоб вони не стали єдиною великою грудкою. Після завершення варки макарони відкидають на друшляк, потім перекладають у каструлю та додають 3-4 ложки бульйону. Тобто всю воду перед тим виливати не варто, а трохи треба лишити.

Макарони рекомендується подавати у теплих тарілках. А соус вже додають потім. Нехай ваші прості макарони будуть найкращими та професійно приготованими. Смачного!

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...