А ви це знали? Світлана Фус пояснила, кому категорично не можна їсти курячу печінку.

Куряча печінка - корисний та смачний продукт, який має бути в раціоні кожного, якщо у вас немає жодних протипоказань та, звичайно ж, алергії. Варто відзначити, що печінка дуже просто готується – її можна зварити, зробити смачний паштет, протушкувати з овочами, зазначають Патріоти України.

Дієтологиня Світлана Фус ексклюзивно для FoodOboz розповіла про користь курячої печінки, про правильні способи приготування, а також – кому та чому варто від неї відмовитись й з якого віку можна цей продукт давати дітям.

Кому можна їсти курячу печінку?

"Куряча печінка – корисний і цінний продукт, в якому міститься велика кількість мінералів та вітамінів. Наприклад, заліза, цинку, міді, вітамінів групи В й жиророзчинних вітамінів. Також у печінці досить велика кількість повноцінного за амінокислотним складом білка.Щоб задовольнити організм у залізі та інших мікроелементах її достатньо їсти кілька разів на тиждень ", – пояснила експертка.Для кого найбільш корисний цей продукт?

"Їсти печінку можна всім, якщо немає алергії або непереносимості цього продукту. Для людей, у яких печінка є у переліку обмежень через проблеми зі здоров'ям, дуже важливо розуміти, що в цьому випадку має значення кількість та частота вживання. Печінку можна давати й дітям, коли починається період прикорму. Однак вводити її треба одним з останніх продуктів й в дуже невеликій кількості. Вагітні жінки можуть включати цей продукт в свій раціон. Це буде хорошою нутритивною підтримкою організму вітамінами і мінералами, коли на нього йде подвійне навантаження ", – розповіла Світлана Фус.Як правильно готувати печінку, щоб вона залишалася корисною?

"Не варто забувати, що це дуже ніжний продукт, який можна легко зіпсувати при приготуванні. Найкращий спосіб, на мій погляд, – приготувати з печінки паштет. Для паштету використовують і овочі. Таке поєднання буде дуже корисним. Головне – не використовувати багато жиру. Так само печінку можна тушкувати з різними спеціями, з куркумою, наприклад. Важливо не готувати печінку довго, щоб зберегти в ній всі корисні речовини", – підсумувала експертка.

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...