А ви це знали? ТОП-4 продукти, які можна їсти перед сном без шкоди для фігури

Сучасна наука наполягає, що їсти ввечері не тільки можна, але і потрібно - навіть якщо ви намагаєтеся схуднути. Головне робити це не пізніше, ніж за 2-3 години до сну, а також знати, які саме продукти можна їсти на вечерю або пізній перекус дійсно без шкоди для фігури, передають Патріоти України.

Відома тренер і експерт зі схуднення Марина Боржемська розповіла у своєму Instagram, які продукти можна з'їсти ввечері без наслідків для талії і боків.

Продукти, які можна вживати перед сном:

Мигдаль

Сирі горіхи мигдалю багаті магнієм, а це один з ключових компонентів для жіночого здоров'я. Він сприяє глибокому релаксу, розслабленню м'язів, що особливо добре після активних тренувань. Жменька мигдальних горішків перед сном допомагає швидко вирішити проблему безсоння. Але до 18-19:00 і до 5-6 шт.

Білок

Якісний білок без вмісту або з мінімальним вмістом жиру забезпечить ситість надовго і допоможе уникнути нічного переїдання - головного ворога витонченої фігури. Робіть ставку на тофу, хумус, бобові, індичку, яйця пашот і молоді сири.


Риба

Є два сорти риби, яка багата вітаміном В6 і омеги-3 жирних кислот - саме вони беруть активну участь у виробленні мелатоніну і серотоніну. Ось чому приготована на пару або на грилі риба з невеликою порцією овочів - та сама ідеальна вечеря, про яку всі говорять.

Чай з ромашки

Ромашковий чай - ідеальний продукт, яким варто завершувати свій день. Одна чашка цього чаю стимулює синтез гліцину - найважливішої речовини, яка нормалізує і активує процеси захисного гальмування в центральній нервовій системі, зменшує психоемоційне напруження, підвищує розумову працездатність.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...