А ви це знали? ТОП-4 продукти, які можна їсти перед сном без шкоди для фігури

Сучасна наука наполягає, що їсти ввечері не тільки можна, але і потрібно - навіть якщо ви намагаєтеся схуднути. Головне робити це не пізніше, ніж за 2-3 години до сну, а також знати, які саме продукти можна їсти на вечерю або пізній перекус дійсно без шкоди для фігури, передають Патріоти України.

Відома тренер і експерт зі схуднення Марина Боржемська розповіла у своєму Instagram, які продукти можна з'їсти ввечері без наслідків для талії і боків.

Продукти, які можна вживати перед сном:

Мигдаль

Сирі горіхи мигдалю багаті магнієм, а це один з ключових компонентів для жіночого здоров'я. Він сприяє глибокому релаксу, розслабленню м'язів, що особливо добре після активних тренувань. Жменька мигдальних горішків перед сном допомагає швидко вирішити проблему безсоння. Але до 18-19:00 і до 5-6 шт.

Білок

Якісний білок без вмісту або з мінімальним вмістом жиру забезпечить ситість надовго і допоможе уникнути нічного переїдання - головного ворога витонченої фігури. Робіть ставку на тофу, хумус, бобові, індичку, яйця пашот і молоді сири.


Риба

Є два сорти риби, яка багата вітаміном В6 і омеги-3 жирних кислот - саме вони беруть активну участь у виробленні мелатоніну і серотоніну. Ось чому приготована на пару або на грилі риба з невеликою порцією овочів - та сама ідеальна вечеря, про яку всі говорять.

Чай з ромашки

Ромашковий чай - ідеальний продукт, яким варто завершувати свій день. Одна чашка цього чаю стимулює синтез гліцину - найважливішої речовини, яка нормалізує і активує процеси захисного гальмування в центральній нервовій системі, зменшує психоемоційне напруження, підвищує розумову працездатність.

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...